שיחות קמפוס

סוס מנצח - לא מחליפים!"

השתתפותה בפרויקט הייחודי "עידוד נשים בתעשייה" פתחה עבורה את הדלת לעתיד מקצועי מבטיח. "רציתי להתפתח מבחינה אישית ומקצועית, ולכן ביקשתי להמשיך ללימודי תואר שני. היה ברור לי, שאת התואר השני אלמד ב-.H.I.T המכון הטכנולוגי חולון". לדבריה, "סוס מנצח - לא מחליפים!"

נוסף על ההיכרות הטובה עם המכון, עם הסגל האקדמי ועם המחלקות השונות, מזרחי מספרת על האווירה המיוחדת במכון: "קיימת במכון אווירה אינטימית, ביתית ומשפחתית. יש הרגשה טובה כאשר באים ללמוד, משהו שהרגשתי מן הפעם הראשונה שהגעתי. אווירה נינוחה, ירוקה, קצת כמו קיבוץ".

במסגרת לימודיה לתואר ראשון, מזרחי השתתפה בפרויקט ייחודי של המכון בשם: "עידוד נשים בתעשייה". "אנחנו היינו השנה הראשונה של הפרויקט", מספרת מזרחי, "הפרויקט נועד לעודד נשים להיכנס ולהשתלב בתעשייה בארץ. הצורך להקמת הפרויקט עלה עקב שיעור נמוך של נשים בקרב משרות בכירות בתעשייה, במגמות, כמו הנדסת חשמל ואלקטרוניקה. יוזמי הפרויקט פנו לסטודנטיות בשנים השלישית או הרביעית ללימודיהן, בעלות ממוצע ציונים גבוה יחסית, שמעוניינות ושיכולות להדריך תלמידות תיכון. המטרה היא להפוך את המקצועות הטכנולוגיים לאטרקטיביים עבורן, "למשוך" אותן להתפתח בכיוון הזה, ואולי לעסוק בתחומים אלה בעתיד".

איך השפיעה עלייך ההשתתפות בפרויקט?
"הפרויקט הביא אותי להאמין, שנשים מסוגלות ללמוד, על אף שאכן קשה לשלב בין קריירה בתעשייה לבין משפחה. המפגש עם הנשים שעובדות בחברות מובילות הוכיח לי שזה אפשרי; זה מצא חן בעיני, יש בזה אתגר, עשייה והתקדמות, יש צורך בלתי נפסק להתקדם, להשתפר וללמוד דברים חדשים. הרגשתי, שאני רוצה להשתלב במקום עבודה כזה ולתת מעצמי."

בשביל מזרחי ההתנסות בפרויקט "עידוד נשים בתעשייה" לא נשארה תיאורטית בלבד. הודות להשתתפות בפרויקט ולרצונה האמיתי להתקדם ולהשתלב בעצמה בתעשייה, מזרחי קבלה הזדמנות. "במסגרת הפרויקט קיבלנו את האפשרות למסור את קורות החיים שלנו לגורמים בחברות שביקרנו", מספרת מזרחי. "מל"מ והתעשייה אווירית פנו אלי חזרה. עברתי ראיונות ומבחנים ולבסוף התקבלתי. התפקיד שאני ממלאת הוא בדיוק מה שלמדתי, ממש הלכה למעשה. אני עובדת בתכנון ובבקרת פרויקטים. כאשר התקבלתי לתפקיד, עבדתי על פרויקט החץ, שהוא מעניין מאוד ומאתגר".

"אני משמשת יד ימינו של ראש הפרויקט. זה כולל: תכנון לוחות זמנים, ניהול אספקה, וניהול סיכונים, ועם ראש הפרויקט אנחנו מנהלים גם בקרה".

איך תורמים הלימודים במכון לעבודתך המקצועית?
"בעצם, הלימודים לתואר שני כמעט חופפים את הכניסה לתפקיד - הם כוללים את כל מה שצריך לדעת בתפקיד המקצועי. זהו תואר פרקטי מאוד, קיים דגש בצד היישומי לצד התיאורטי. בסגל האקדמי יש מרצים, שמכירים את התעשייה מקרוב. הם מביאים דוגמאות מן המציאות, והסטודנטים מתמודדים איתן. למשל, ניהול פרויקט אמיתי או אילוצים, שמחייבים התמודדות ממש, כמו בסיטואציה מן המציאות. כמו כן במסגרת הלימודים לתואר הראשון, למדנו להשתמש בכלים שקיימים גם בעולם המקצועי, כמו תוכנת MS Project - אחד מן הכלים הראשיים, שמשמש אותי בעבודתי".
 
ספרי על קורסים שאת אוהבת
"אני רק בשנה הראשונה, אבל כבר יש כמה קורסים שאני יודעת שהם יתרמו לי בעתיד, כמו שיווק או לוגיסטיקה. בלימודי התואר הראשון אהבתי מאוד את הקורס "ניתוח ועיצוב מערכות מידע". בקורס לומדים על מערכות מידע בארגון, מבינים תהליכי עבודה, לומדים לנתח גרפים ולהציע פתרונות מתאימים. כאשר מנהלים מערכת מורכבת באופן מקצועי, צריך לדעת לחבר בין כל החלקים: ממשקים, תיאום בין כל הגורמים, והתאמה בין הדרישות השונות."
 
ספרי על המכון, מה מיוחד בו לדעתך?
"יש במכון אווירה מיוחדת, ואני מכירה אנשים נוספים שמרגישים כך. יש חבר'ה, נפגשים בהפסקות, יושבים על הדשא, ויושבים יחד בספרייה. יש אווירת לימודים לא מלחיצה. פעילויות, כמו יום הסטודנט; חוגים, כמו יוגה וסלסה, והופעות של אמנים שונים. אגודת הסטודנטים דואגת מאוד לחבריה, ולמשל, לדוגמאות של מבחנים קודמים, או לשכפול מחברות של סטודנטים, שיהיה להם כל החומר לקראת המבחן."