עוד בפרק זה:

ביה"ס ללימודי תעודה במכון הטכנולוגי והמרכז לאוריגמי שמחים להזמין

סדנת מעצבים 'עיצוב בקיפולים'

הרצאות  וסדנאות בהנחיית האמנים הבינלאומיים

פול ג'קסון MA (אנגליה – ישראל)

23/12/2014 18:00-21:00

רציונל
כל מעצב עושה שימוש בקיפול.
בכל פעולת המעצב כמו: קימוט,  כיפוף,  מיכפלת,  איסוף, קשירה, סיבוב, מעיכה,  קריסה (למשל של בד או מתכת) גלילה ועוד הם תהליכים של קיפול שלרוב הופכים מדו ממד לתלת ממד.
מאחר וכל אובייקט מתחיל כמשטח של חומר, הקיפול הופך לכלי חשוב בטכניקת העיצוב.
ההרצאות והסדנאות בכנס עיצוב וקיפול בHIT-  יחקרו את המשמעות בשימוש של הקיפול ויאפשרו התנסות ( hands-on ) מעשית בפועל.

פירוט ההרצאות
18:00-18:30  פול ג'קסון: הרצאה 'קיפול ועיצוב' - ‘Folding and Design’
בלוויית מצגת השימוש בקיפול על ידי מעצבים עכשוויים בתחומים מגוונים כמו: אופנה, אדריכלות, עיצוב מוצר תכשיטים ועוד...

18:30-19:00 פרופסור ג'ון מיטאני: הרצאה
'שימוש במחשב לתכנון העיצוב בקיפולים' - ‘Folding and CAD’
הדגמה של תוכנה שפותחה על ידי פרופסור מיטאני המסייעת לתכנון ויצירת תלת ממד בקיפולים עם נייר אחד ללא חיתוך.

פירוט הסדנאות
19:15-20:00 סדנת קיפול  ‘Hands-on’ הסטודנטים יקפלו בהנחיית פול ג'קסון סדרה של מבנים ממשטח לצורה מדו ממד לתלת ממד, מנייר בגודל A4

20:15-21:00 סדנת קיפול ‘Folding and CAD’
הסטודנטים יצרו בהנחיית פרופסור ג'ון מיטאני דגמי תלת ממד בשימוש עם תבנית מנייר שתוכננה בסיוע תכנת המחשב שהוצגה בהרצאה.

פרופסור ג'ון מיטאניפרופסור ג'ון מיטאני

Japan Tsukuba University, פרופסור למדעי המחשב, מבקר בישראל כאורח של המרכז הישראלי לאוריגאמי.

החיפוש אחר הקפל המעוקל ושימוש ממוחשב לתכנון העיצוב הציבו אותו בחוד החנית של עולם העיצוב והקיפול.

פול ג'קסוןפול ג'קסון
MA באמנות עכשווית אוניברסיטת לונדון. (Slade School of Art University College London 1981)

BA  בהנדסת נייר Cranford University UK

פול ג'קסון זוכה להכרה רחבה ברחבי העולם כמוביל את  החיבור בין קיפול ועיצוב, הספר של פול ג'קסון 'טכניקות קיפול למעצבים' (2011) תורגם ל-11 שפות והפך לרב מכר.

פול מלמד בישראל ובאירופה סטודנטים לעיצוב ומשמש כיועץ לחברות באירופה ובארה"ב, ביישום טכניקת הקיפול בעיצוב המוצר.

אתר המרכז הישראלי לאוריגאמי: www.origami.co.il