עוד בפרק זה:

חדשות ואירועים

איך לשפר את סיכויי הקבלה ללימודים וההצלחה בשנה א

HIT המכון הטכנולוגי חולון מציע למועמדים ולנרשמים לתארים השונים, 4 מסלולים לשיפור סיכויי הקבלה לתואר, להשלמת פערים ולרענון הידע לקראת תחילת הלימודים.

מרגישים בעלי פוטנציאל גבוה להצלחה בלימודים? , אתם עומדים בתנאי הסף לקבלה למוסדות השכלה גבוהה אבל חוששים? בעזרת מסלולי הלימוד השונים שמציעה המכינה נסללת עבורם הדרך הבטוחה ללימודי תואר.

ישבנו עם שיר, בוגרת המכינה וסטודנטית במחלקה לניהול טכנולוגיה, כדי להבין למה בכלל צריך ללמוד במכינה, שיר:
"אני אמנם התקבלתי ללימודים בלי המכינה. אבל אני חושבת שההחלטה שלקחתי על עצמי להגיע מדי שבוע ולהיכנס למסגרת של לימודים, לחזור על החומר שלמדתי לפני לא מעט שנים בתיכון ואף יותר חיזקה אותי.
היום אני יודעת לומר, אני דרוכה ומוכנה ללימודים."

מרבית האנשים שהיו איתך התקבלו כבר ללימודים או ניסו לשפר את סיכויי הקבלה?
"הכיתה הייתה מעורבת. אני חושבת שהאנשים שמגיעים לשפר את סיכויי הקבלה עוברים תהליך מאוד משמעותי בשלב המכינה והיא בעיקר מעלה את סיכויי הקבלה שלהם."

למה דווקא המכינה במכון, כי זה היה קרוב? כי זה המוסד שנרשמת אליו?
"לא בהכרח. אני חושבת שהאווירה במכון מאוד חיובית. רמת הלימודים במכינה והמרצים מאוד גבוהה ומה גם שביחס למכללות אחרות המחיר פה מצחיק, בגלל שזו מכללה ציבורית ולא פרטית"

היית מציעה למישהו אחר לבוא ללמוד פה?
"אני חושבת שבכל מעמד שהוא, בין אם התקבלת ואתה מעט חושש. ובין אם אתה מנסה לשפר את סיכויי הקבלה שלך; כדאי להירשם למכינה. האווירה של הלימודים במכון תורמת לתחושת החיוביות ומכניסה המון אדרנלין."

מכינה במכון הטכנולוגי חולון

אז מה מציעה המכינה:
  • שיפור/שדרוג/השלמת בגרויות.
  • מכינות רענון והשלמה: מיועדת לאלו אשר מעוניינים ללמוד במכון אך לא עומדים בתנאי הקבלה מבחינת ציוניהם במתמטיקה, פיזיקה או מדעי המחשב. (המשתתפים במכינות אלה נבחנים בבחינות פנימיות של המכון)
  • קורס פסיכומטרי (בשיתוף מכון חיצוני)
  • מכינה לעיצוב: מיועדת למעוניינים בקבלה ללימודי עיצוב. המכינה מציעה היכרות עם השפה העיצובית ועם תהליכי החשיבה והעבודה של המעצב בשלבי פעילותו השונים, ומטרתה ליווי, סיוע ושיפור סיכוייהם של המתמודדים על קבלה ללימודי עיצוב. במהלך המכינה יקבלו התלמידים הנחיות,יעוץ אישי וליווי להכנת תיק עבודות מכובד, מעניין ומקצועי.

מרבית תלמידי המכינות במסלולים לבגרויות, פסיכומטרי ורענון, נהנה ממלגות עד גובה שכר הלימוד וממלגות קיום על פי קריטריונים. אנו ממליצים לכל נרשם לבדוק האם הוא זכאי למלגה. המלגות ניתנות ללא קשר לפיקדון לחיילים משוחררים.

פרטים נוספים על מגוון האפשרויות הפרושות בפניכם לשיפור סיכויי הקבלה ולחיזוק הידע לקראת השנה הראשונה, תוכלו לקבל כאן:
שיפור ושדרוג בגרויות - במשרדי המכינה הקדם אקדמית ואצל היועצות: 03-5026683, 03-5026707. דוא"ל: Mechina@hit.ac.il
מכינה לעיצוב – אצל היועצת בביה"ס ללימודי תעודה: 03-5026698 tamib@hit.ac.il
קורס הכנה לפסיכומטרי ומכינת ריענון והשלמה - במזכירות ביה"ס ללימודי תעודה: 03-5026794