עוד בפרק זה:

חדשות ואירועים

כל מה שרצית לדעת על המכינה לעיצוב

המכינה לעיצוב של HIT מספקת לתלמידיה מגוון התנסיות וחושפת אותם לחומרים וכלים שונים בתחומי העיצוב ומכינה אותם לקראת תהליך הקבלה.

מהי המכינה לעיצוב
תהליך הקבלה למוסדות האקדמיים לעיצוב מתחיל זמן רב לפני תחילת הלימודים עצמם, במרבית המוסדות מתקיים תהליך קבלה ארוך המצריך היערכות מוקדמת על מנת להגיע מוכנים לשלבים השונים של מבחני הקבלה.
כדי לסייע למועמדים למקסם את יכולותיהם ולהציג באופן המיטבי את כישוריהם, אנו מקיימים במכון הטכנולוגי קורס הכנה - "המכינה לעיצוב של HIT ".

מטרת המכינה לסייע למועמדים בתהליך הקבלה ולהעניק בסיס איתן לקראת הלימודים בתואר.
המכינה מציעה מסגרת מקצועית בה נחשפים התלמידים ומתנסים באופן פעיל, במגוון סדנאות ושיעורי סטודיו, בחומרים וכלים שונים ובתחומי העיצוב המגוונים, כדי להתמקצע ולחדד את כישוריהם.

המכינה הינה חלק מהמכון הטכנולוגי חולון, מוסד אקדמאי ובו הפקולטה לעיצוב מהטובות בארץ, והשיעורים מתקיימים פיזית במכון עצמו. עובדה זו מאפשרת לתלמידים במכינה של HIT לעבוד וליצור במסגרת של סדנאות וכיתות אמן במכון, וליהנות מהאפשרות לבקר בתערוכות המתקיימות כאן.

הם נחשפים באופן שוטף לפעילות בפקולטה לעיצוב ונהנים מהקשר עם העשייה והיצירה היומיומית בHIT , הקשר ההדוק עם הפעילות השוטפת בפקולטה לעיצוב במכון, מאפשרת להם היכרות אמיתית עם ההתרחשויות.

מה לומדים במכינה לעיצוב של HIT ?
שימוש והתנסות בחומר - היכרות עם מגוון רחב של חומרים, תוך התנסות מעשית בעבודה עם חומרים מגוונים לצרכים שונים.
חשיבה יצירתית - בניית ופיתוח רעיון עיצובי.
צילום - צילום פורטרט, בניית סטודיו ביתי, טכניקות צילום שונות, צילום עבודות ומודלים לתיק העבודות.
סדנאות איור - שילוב של חומרים וטקסטורות בתוך היצירה, יצירת איור באמצעות חומרים בלתי שגרתיים, קולאז'ים, סוגי איורים שונים ופיתוח שפה אישית.
קומפוזיציה - איזון, משקלים ויחסים, הכרות עם סוגי קומפוזיציות, עקרונות לבניית קומפוזיציה.
סדנאות לבניית דגמים ומודלים - סדנת תלת ממד מעשית, מעבר מדו-ממד לתלת-ממד, עבודה באמצעות חומרים, בניית דגמים, עבודה באמצעות חומרי "רדי- מייד", פיתוח קומפוזיציה תלת מימדית ועוד.
סטודיו לרישום - טכניקות רישום, יצירת נפחים, אור וצל, פרופורציות וקומפוזיציה, ותרגול הכלים הנלמדים באמצעות רישום של טבע דומם ושל מודל אנושי!
סדנת הדפס - עבודה על שבלונות והדפס, טכניקות להפרדת צבעים.
סדנת נייר - טכניקות שונות לעבודה בנייר.
סדנאות צבע - סדנאות צבע פעילות (ומלכלכות...)
סדנת אריזות - התנסות בעיצוב ובניית אריזה, היכרות עם גישות שונות של אריזות, סוגי פריסות ועוד.
ובנוסף, שיעורי סטודיו, סיורים מודרכים בתערוכות ובמוזיאון העיצוב.

צוות המכינה:
צירפנו צוות של מעצבים ואמנים מן השורה הראשונה, העוסקים ביצירה ובעיצוב על גווניו באופן פעיל ושוטף ומרצים בתחומי התמחותם בפקולטה לעיצוב ב HIT ובמוסדות אקדמיים נוספים.
מרצי המכינה עומדים לרשות הסטודנטים לאורך כל זמן המכינה וגם לאחר סיומה, עד לסיום מבחני הקבלה.

סדרת הרצאות העשרה במסגרת המכינה הפתוחות למעצבים ולסטודנטים לעיצוב
כיום אין באמת הפרדה בין תחומי העיצוב השונים והעולם שואף למיזוג בין התחומים. ברוח זאת, כל ההרצאות פתוחות לתלמידים מהמחלקות השונות על מנת להעשיר את הידע, להעמיק את הקשר בין תחומי העיצוב ולהרחיב את האופקים.
ההרצאות מקיפות עולמות תוכן שונים ומגוונים: עיצוב גרפי, אופנה, עיצוב למדיה אינטראקטיבית, מקורות השראת, עיצוב לתעשייה, ועוד.

• מה זה טרנד? האתגרים שמעצב אופנה ניצב מולם? ההקשרים בין עולם העיצוב לבין עולם והאופנה.
  • כרזות בעולם הפרסום - העברת מסרים באמצעים ויזואלים, הכרזה בפרסום מסחרי וחברתי
  • מקורות השראה - סקירה היסטורית וויזואלית של יוצרים, זרמים וסגנונות שונים מהמאות 19-20. לדוגמא: המכונה, החלום, גוף האדם.
  • מרעיון ועד המדף בחנות -איך הופכים מוצר לרב-מכר? החלטות עיצוביות מול החלטות מסחריות.

לוח ההרצאות מתעדכן אחת לחודשיים - הכניסה חופשית ומספר המקומות מוגבל

להרשמה ובכל שאלה נוספת אתם מוזמנים לפנות לצוות ביה"ס ללימודי תעודה המפעילה את המכינה לעיצוב:
03-5026698,03-5026781