ארועים

איומים והגנות בסייבר

16:00 23-12-2013
הפקולטה לניהול טכנולוגיה מתכבדת להזמינכם ליום עיון בנושא:
 
איומים והגנות בסייבר
 
המרצים :
 

מרכז ומנחה יום העיון:
 
ד"ר אייל בריל, HIT מכון טכנולוגי חולון
 

יום שני, כ' טבת תשע"ד | 23.12.2013 | 16:00-19:00 | אודיטוריום בניין 6

ההשתתפות הינה חינמית אך מותנית בהרשמה מראש
איומים והגנות בסייבר

בתכנית:
16:00-16:30 התכנסות
 
ברכות פרופ' אדוארד יעקובוב, נשיא המכון
פרופ' אריק שדה, דקאן הפקולטה לניהול טכנולוגיה
הרצאות:
אלעד שפירא, AVG ,"הרפתקאות ב-Droidland איך למדתי להפסיק לדאוג ולהתחיל לאהוב ממתקים"
זורי קור, Asero Worldwide שירותי יעוץ "אתגר הסייבר במרחב האזרחי והעסקי"
רם לוי, מומחה לאבטחת סייבר - "איום הסייבר ברמה הלאומית"
פאנל שאלות ותשובות


 
 
"הרפתקאות איך למדתי להפסיק לדאוג ולהתחיל לאהוב ממתקים”
תקציר:
ההרצאה תאפשר הצצה נדירה לדרכי פעולה של האקרים, כשעוברים בה בצורה קולחת על מגוון רב של נושאים, דרך שימוש בדוגמאות וסיפורים מהניסיון האישי - הכל באווירה "פרועה" וכייפית, אך רצינית ומעמיקה ותוך מחשבה מחוץ לקופסה.
אנחנו נדון ונראה התקפות עדכניות במערכת ההפעלה הפופולרית Android, כלים ושיטות לניתוח תוכנות זדוניות ודברים מגניבים שאפשר לעשות עם הטלפון.
בין הנושאים:
  • דברים רעים שתוכנה זדונית יכולה לעשות לטלפון הסלולרי שלכם.
  • נראה איזו קבוצת כדורגל כדאי לאהוד בתל אביב.
  • נקבל תשובה למה יהודה לוי ונינט טייב נפרדו.
  • נדע אילו עבודות מועדפות על האקרים.
  • בינה מלאכותית במערכת ההפעלה Android.
  • טרנדים/התקפות עתידיות.
המרצה:

אלעד שפירא עובד בחברת AVG כחוקר אבטחת Mobile. הוא מתמחה בקידוד יישומי Android, בדיקות חדירה והערכת סיכונים של מכשירי Mobile.
כחוקר אבטחת Mobile, אלעד אחראי לניתוח מעמיק של תוכנות זדוניות, ניהול פגיעויות ואיומים למכשירי Mobile, קידוד POCs, יצירת ועדכון חתימות וכתיבת מאמרים באתר החברה לצד שמירה על קשרים ומערכות יחסים עם קהילת אבטחת המידע ברחבי העולם.
לפני הצטרפותו ל AVG, אלעד עבד כיועץ אבטחת מידע עבור ממשלת ישראל.

אלעד בעל תואר ראשון במדעי המחשב מהמרכז הבינתחומי בהרצליה והוא מרצה בעל שם רב בכנסים ואירועי אבטחת מידע ובטחון בארץ ובחו"ל.
בין המקומות בהם הרצה - Ground Zero Summit, ClubHack, המכללה האקדמית תל אביב יפו, המכון למדיניות נגד טרור במרכז הבינתחומי, מפגש DC9723, מפגש Android Developers IL, כנס Java צה"לי, כנס DataSafe ועוד.

בין היתר, אלעד עוזר לארגן את תחרות ה"שורד הדיגיטלי", שנועדה לאתר מועמדים לגיוס ליחידות טכנולוגיות שונות בצבא, בודק תרגילים בקורס אבטחת מידע במכללה האקדמית תל אביב יפו ואחראי על תחום העברת אבטחת המידע ותקשורת בבסמ"ח, צה"ל.
 

 
"אתגר הסייבר במרחב האזרחי והעסקי"
 
תקציר:

כיצד מיצבה ישראל את מקומה הבכיר בעולם בתחום ההגנה בסייבר ומה משמעות הדברים בהיבט הלאומי והמסחרי ? תוצגנה מספר הגדרות ותפישות שימושיות לעוסקים בתחום אזרחי חשוב זה, ארועים עולמיים בעלי משמעות ומספר תובנות ואף עיצות שימושיות הממחישות את מורכבות הנושא והאטרקטיביות הרבה לאלה העוסקים בו כיום ובעתיד.
 
 
המרצה:

זורי קור מנהל בכיר ASERO Worldwide - שירותי יעוץ
סיים לאחרונה קריירה ניהולית בת 25 שנה במשרד ראש הממשלה, במגוון תפקידים בתחומי הביטחון וסיכול הטרור. כיום, במסגרת עבודתו האזרחית, מוביל פרוייקטי יעוץ מורכבים בעלי היבטים אסטרטגיים בניהול סיכונים, הגנה על תשתיות קריטיות והגנה בסייבר.

טרם הצטרפותו לחברת ASERO Worldwide שימש זורי קור כראש מחלקת טכנולוגיה והסמכה במשרד ראש הממשלה, ברשות הממלכתית לאבטחת מידע. בתוקף תפקידו ניהל את מערך ההדרכה, ביקורות אבטחת המידע ומערכות המידע בגופי התשתיות הקריטיות הלאומיות במדינת ישראל (IT ו- SCADA), במשרדי הממשלה ובגופים נוספים – הכל בהתאם לחקיקה ולרגולציה המתקדמת בתחום זה כיום. בנוסף עסק בתכנון היערכות לחירום, בגיבוש מדיניות ותחת אחריותו פעל מנגנון בחינה ורישוי טכנולוגיות אבטחת מידע טרם התקנתן בתשתיות קריטיות, כמו גם נושאי מחקר ופיתוח וכיו"ב.

לאורך השנים ביצע זורי קור תפקידי ניהול בכירים במערכי מודיעין, אבטחת תעופה והגנה על מערכות אזרחיות מורכבות במגוון ההיבטים: משלבי התכנון ועד הביצוע, בכלל זה השמת טכנולוגיות מתקדמות ביותר, תגובה לארועים חריגים, התמודדות עם מצבי חירום ואסון ועוד.

בזמן פיגועי הטרור הקשים בארה"ב (11 ספט' 2001) שימש זורי קור כמנהל בטחון אל על בניו יורק. בנוסף על הסיוע שניתן לרשויות העיר ניו יורק ביום הפיגועים ולאחריהם, היתה חברת "אל על" הראשונה שהמריאה מהחוף המזרחי של ארה"ב לאחר מתקפת הטרור הרצחנית – זאת תודות למערך אבטחה מתקדם וטכנולוגיות יחודיות שהופעלו בשטח על ידי צוותי האבטחה הישראליים.

בוגר אוניברסיטת תל אביב בשלושה תארים: תואר ראשון בפיזיקה, תואר שני בפיזיקה שימושית ותואר שני במינהל עסקים, עם התמחות בניהול פרוייקטים טכנולוגיים.
בנוסף מרצה בכנסים בינלאומיים שנערכים בעולם בתחום ההגנה על מערכות מידע, הגנה על תשתיות קריטיות, וטכנולוגיות מתקדמות בהגנה בסייבר.

 

 


 

 

"איום הסייבר ברמה הלאומית"
 
תקציר:

פגיעה במערכת חשמל, ביוב, מים או לוויינים דרך מחשבים אינה פתיחה אפוקליפטית של סרט מדע בדיוני, אלא איום ממשי, שעשוי להסב נזק משמעותי לכלכלה, לביטחון ולהיבטים נוספים בחיי היומיום. באמצעות לוחמת סייבר אפשר לפגוע בתשתיות אלו כי כולן נשלטות על ידי מחשבים מסוגים שונים. הפגיעות של מחשבים אלו משמעותה פגיעות אפשרית של מרקם ולכן מהווה איום אסטרטגי במהותו - על מערכות חיים חיוניות לחיי היומיום.
 
המרצה:

רם לוי הוא מייסד ומנכ"ל חברת קונפידס שעוסקת בפתרונות סייבר אסטרטגים, יועץ הסייבר של המועצה הלאומית למחקר ופיתוח וחוקר בכיר בסדנת יובל נאמן למדע טכנולוגיה וביטחון אוניברסיטת תל אביב - מומחה בביטחון ומדיניות סייבר וביטחון בחלל. ב-2011 שימש כמזכיר - של תוכנית הסייבר הלאומית עבור ראש הממשלה שהובילה להקמת מטה הסייבר הלאומי. ב-2010 היה שותף בצוות הנשיא לגיבוש מדיניות החלל - האזרחית של ישראל ובין כותבי הדו"ח. רם הינו רב סרן במיל' במערך הטכנו מבצעי בחיל המודיעין, בעל תואר ראשון במדעי המחשב, בוגר אוניברסיטת החלל הבינלאומית, ואלוף צה"ל בבישול גורמה למפקדים.

רם משמש כיועץ אסטרטגי ומרצה לאבטחת סייבר בגופים מובילים בארץ ובעולם, כגון, בנק ישראל, המפקח על הבנקים, רשות ניירות ערך, חברת חשמל, האו"ם, אוניברסיטת החלל הבינלאומית, הטכניון, אוניברסיטת תל אביב ועוד.

מרצה אורח באוניברסיטת החלל הבינלאומית (צרפת), אוניברסיטת תל אביב, הטכניון, המרכז הבינתחומי בהרצליה ועוד.
חבר בוועדה הלאומית לקידום המחקר והפיתוח בתחום הסייבר של המועצה הלאומית למו"פ, בפורום הסייבר הבכיר של אוניברסיטת תל אביב, ובצוות הסייבר טרור של המכון לחקר הטרור של המרכז הבינתחומי.