ארועים

בקרה אוטומטית בשרות החולה הסוכרתי - משאבות אינסולין מבוססות בקרת משוב

15:00 08-05-2014
 
מרצה: ד"ר אלי גרשון



08.05.2014 | יום חמישי | 15:00 | בניין מדעים (8) קומה 4 חדר 400






מחלת הסוכרת הינה מגפה המהווה נטל כבד על מערכות הרפואה הציבוריות בעולם המערבי. הטיפול במחלה זו הינו מגוון וכרוך, בחלק המקרים, במתן זריקות אינסולין המשפרות את חיי החולה ומאפשרות תנאי חיים סבירים. בעשרים השנים האחרונות פותחו משאבות אינסולין המשפרות באופן ניכר את ההתמודדות של החולה עם הבעיות הטיפוסיות הנלוות להזרקה ידנית של אינסולין ואשר משתמשות בפרוטוקולים חכמים להסדרת המועד והכמות של הזרקת האינסולין לגוף החולה. בעשור האחרון נעשה מאמץ לשלב, במשאבות האינסולין, מערכות בקרה אוטומטיות המסדירות את הזרקת האינסולין על ידי מדידת רמת הסוכר בדם [באופן עקיף] ללא התערבות משמעותית של החולה. בהרצאה יינתנו היסוד הפיזיולוגי של בקרת משק הסוכר בדם ומאפייני מחלת הסוכרת לצד עקרונות השימוש במשאבות האינסולין הקיימות בשוק ועקרונות הפעולה של המשאבות האוטומטיות.
 
אלי גרשון הנו מרצה בכיר במכון הטכנולוגי בחולון ומורה מן החוץ באוניברסיטת תל אביב.
אלי גרשון הנו בעל תואר Bs.C בכימיה מאוניברסיטת תל אביב [ 1981, פקולטה למדעים מדויקים], תואר Ms.C בביוכימיה בהצטיינות יתרה [1984 , פקולטה למדעי החיים, אוניברסיטת תל אביב], תואר דוקטור Ph.D בפיזיולוגיה ופרמקולוגיה [1991 ,בית הספר לרפואה, אוניברסיטת תל אביב], ותואר דוקטור Ph.D בהנדסת אלקטרוניקה [2003, הפקולטה להנדסה , אוניברסיטת תל אביב].
בנוסף, אלי גרשון למד והשתלם בפילוסופיה של המדע ובהיסטוריה וארכיאולוגיה של המזרח הקדום. תחום המחקר שלו כולל בקרה של תהליכים סטוכטיים, בקרה רובסטית, מערכות מושהות בזמן, מערכות ממותגות ובקרה של מערכות ביוכימיות ופיזיולוגיות.