חדשות ואירועים

"את הידע שרכשתי אני מביא עימי למקום עבודתי כל יום"

  
אודי מאוארדי, מוסמך תואר שני בהנדסת חשמל עם התמחות במערכות הספק הוא מתכנן תפעולי במחוז דרום בחברת החשמל לישראל.  הוא אחראי על תכנון רשת המתח הגבוה, על ניהול הצריכה, על חיבור צרכני מתח גבוה, ועל משק בשעת חירום ועוד.
 

אודי מאאורדי: "בתפקידי, בין היתר, בעת הקמת שכונה חדשה או חיבור צרכן חדש לרשת, עלי לתכנן איך להזרים את האנרגיה הקיימת למקום הצריכה, תחת מגבלות רבות של עומסים קיימים, יכולת ההולכה של המוליכים, רמת איכות החשמל ועוד" .
 
מדוע בחרת ללמוד את מה שלמדת? מדוע דווקא במכון?
בחרתי ללמוד הנדסת חשמל עקב התשוקה הרבה להבין כיצד הדברים "הפשוטים" בטבע עובדים. כיום לכל ילד יש מחשב, אייפד, מכשיר סלולרי...כולנו לוחצים על מתג החשמל בבית וברור לנו באופן טריויאלי שהמנורה, המחשב ידלקו. אבל השאלה המהותית של "איך, איך זה קורה" מאוד סקרנה אותי כבר מילדות, וכך באופן טבעי כשהגעת לצומת ההחלטה של "מה ללמוד", בחרתי בתחום של הנדסת חשמל. את התואר הראשון למדתי באוניברסיטת בן-גוריון בנגב.

תחום החשמל (מערכות הספק) בו העמקתי את התמחותי לא השתנה למעלה ממאה שנים ולעניות דעתי בעשור האחרון  קיימת חשיבה חדשה, עידן חדש, בתחום זה. משק החשמל הכלל עולמי עובר שינוי תודעתי ל"חשמל ירוק וחכם", שינוי תפיסה מרשת הולכה בסיסית - חד כיוונית,  לרשת חשמל חכמה (Smart Grid), בית חכם, יעלות הצריכה ועוד.
אחת הסיבות שבגללן בחרתי ללמוד את התואר השני במכון הטכנולוגי חולון היא כי פה מלמדים מיטב המרצים והחוקרים בתחום זה- פרופ' גדי גולן ודר' יובל בק
 
כשהגעת למכון, מה הכי הפתיע/הרשים אותך?
ללא ספק- רמת השירות הגבוהה. כל פעם שאני ועמיתי למחזור הלימודים נתקלנו בקשיים הן בתאריכי הבחינות והן בכיתות הלימוד  מזכירות המחלקה עזרה לנו תמיד , ועשו הכל לפתרון טוב של המצב שנוצר.  מעבר לכך, כל שאר הדברים היו בסטנדרט שאותו הכרתי מהאוניברסיטה.
 

 
איך אתה מסכם את תקופת הלימודים לתואר?
בהתחלה היו לי ספקות וחששות כמו לכל תלמיד כיתה א' ביום הלימודים הראשון...
אך דיי מהר קבוצת החברים מתגבשת, הלימודים מעניינים וחלקם אף מרתקים, ואתה דיי מהר מבין שקיימת אפשרות לרכוש ידע רב הן מהמרצים והן מהסטודנטים הסובבים אותך. העובדה שרוב הסטודנטים בתואר השני כבר עובדים בתחום לא מעט שנים הופכת את השיעור מהרצאה מונוטונית של המרצה לדיון דו כיווני פורה, מעמיק ומעניין.
 
למי אתה מעוניין להודות באופן מיוחד?
יש הרבה אנשים , וקשה לי להתמקד רק בבן אדם אחד. לדעתי הסיבה האמיתית שבגללה HIT הוא המקום ללמוד בו ואלו הם אנשי הצוות, המרצים בפרונט והרכזות שמאחורי הקלעים ולהם אני רוצה להודות. תודה מיוחדת לד"ר יובל בק, המנחה שלי בפרויקט. וגם תודה ל ד"ר אלי גרשון, ד"ר גורגוב יעקב, ולמעשה לכל אנשי הסגל שלימדו אותי .כולם אנשי אשכולות, מומחים בתחומם, בעלי ניסיון רב והכי חשוב בעלי סבלנות להסביר. זה לא טריוויאלי בעיני שאפשר לקבוע פגישה עם כל אחד מהם ולדון בכל נושא אשר לא הובן בשיעור או כל נושא בו תרצה להרחיב את הידע .
אך עדיין היהלום האמיתי היא רכזת התחום, מירי אסיאס, שבכל בעיה מינורית כגדולה אפשר לפנות אליה. תודה רבה.
 
איך התואר השני תרם לך מבחינה מקצועית?
תחום עבודתי נוגע בהמון אספקטים בתחום החשמל כגון: הגנות, תחנות משנה, הולכה והשנאה,
תאים פוטו-וולטאים, רשת חשמל חכמה ועוד... התואר השני תרם לי המון, ובעזרת התואר השני העמקתי את הידע שלי, למדתי על תופעות חשמליות חדשות,על תאוריות חדשות ונחשפתי לכיווני חשיבה חדשים.
את אותו הידע שרכשתי אני מביא עימי למקום עבודתי כל יום, אין ספק שכיום רמת המקצועיות שלי גבוהה הרבה יותר .