הכנס הבינלאומי הרביעי בנושא ננו טכנולוגיה: מאקדמיה לתעשייה התקיים ב HIT

הכנס, הרביעי במספר, המשותף לפקולטות להנדסה ולמדעים התקיים תחת הכותרת  "ננוטכנולוגיה: מאקדמיה לתעשייה".

הכנס מהווה מקום מפגש לחוקרים ידועים ובעלי שם עולמי בתחום הננו טכנולוגיה. השנה הוקדש  הכנס לתחומי הננו תרכובות, ננו ציפויים, ננו חלקיקים וננו פוטוניקה. הכנס ארח את פרופסור מרק סטוקמן ממרכז הננו אופטיקה אשר באוניברסיטה של מדינת ג'ורג'יה בארה"ב. כמו כן נכחו מיטב החוקרים בתחום הננוטכנולוגיה בארץ.

בכנס נשאו ברכות נשיא המכון פרופ' אדוארד יעקובוב, פרופ' רשף טנא ממכון וייצמן למדע, יו"ר הועדה המארגנת של הכנס, דקאן הפקולטה למדעים פרופ' עזרא זאב ודקאן הפקולטה להנדסה פרופ' יוסף בן עזרא.

בין הנואמים המרכזיים בכנס:

• פרופ' מארק סטוקמן מהמרכז לננו- אופטיקה באוניברסיטת Georgia State  ארה"ב.
  • פרופ' טוני מקנלי, International Institute for Nanocomposites Manufacturing,, אוניברסיטת ווריק, בריטניה
  • פרופ' דניאל וגהר- המחלקה לחומרים וממשקים, מכון וויצמן למדע
  • ד"ר תומס פישר- המכון לכימיה אנאורגנית, אוניברסיטת קלן, גמרניה

לראשונה השתתפו השנה בכנס סטודנטים מהתואר הראשון והשני מהפקולטות להנדסה וניהול טכנולוגיה. בכנס הוצגו פוסטרים של עבודות מחקר בתחום הננוטכנולוגיה של סטודנטים מכל רחבי הארץ ומהמכון.

אלה שמות הזוכים בפרס הפוסטר הטוב ביותר:
נמרוד גזית מהמחלקה לחומרים, מדע והנדסה בטכניון.
דנה כהן מהמחלקה לכימיה אורגנית במכון ויצמן למדע.
דספוגו ראגש מהמחלקה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה באוניברסיטת אריאל.

בוועדה המארגנת חברים פרופ' אלה זאק , פרופ' בוריס פיינברג וד"ר אלכסנדר לייכטמן מהפקולטה למדעים וד"ר עמוס בר-דע וד"ר אלכס אקסלביץ' מהפקולטה להנדסה.

ד"ר עמוס בר-דע: "כמדי שנה מפגיש הכנס חוקרים מהעולם ומישראל ודן בנושאים הקשורים ליישומיות של התגליות בתחום הננו מדע. יש חשיבות גדולה בעידוד יחסי הגומלין בין מדע הננו לטכנולוגית הננו על מנת שהתגליות בתחום לא ישארו בארבע אמות של המעבדה ויוכלו להגיע לכלל יישום טכנולוגי, כדי שנוכל לחיות בסביבה משוכללת יותר לרווחת האנושות בעולם כולו".