חדשות ואירועים

סטודנטים מהפקולטה להנדסה הציגו בכנס הישראלי לראייה ממוחשבת

 

ב"כנס הישראלי לראייה ממוחשבת", שהתקיים במלון דיוויד אינטרקונטיננטל בת"א הציגו ליעד דוניצה ולורן צ'פלנוב, סטודנטים להנדסת חשמל ואלקטרוניקה, במסלול אופטיקה, בשנה ד' עבודה שנעשתה בהנחייתו של ד"ר אמיר הנדלמן מהפקולטה להנדסה, במסגרת פרויקט גמר של תואר ראשון.
 

ידוע כי בתחומים רבים כגון ביטחון, רפואה ובידור, ישנו צורך באיתור וסימון חפצים בעלי חשיבות ועניין. למשל, אחת מהמשימות החשובות והבסיסיות ביותר הנדרשת משוטר בזירת פשע היא איתור, איסוף, אריזה וסימון ראיות הנמצאות בזירת הפשע ללא זיהומה. ברפואה, סימון ועקיבה אחרי מכשירי ניתוח יכול למנוע מקרים של רשלנות רפואית, הנגרמים כתוצאה מהימצאות בשוגג של כלי ניתוח בגוף המנותח.

בפרויקט זה, פותחה מערכת שמזהה עצמים במרחב בצורה אוטומטית ומסמנת אותם במרחב.
 
 לאחר זיהוי החפץ בעל העניין, המערכת מסמנת את גבולותיו ע"י קרן לייזר, דבר המאפשר גם לסובבים לזהות אותו בקלות. המיקום המדויק של האובייקט בעל החשיבות בחלל נשאר סטטי במערכת הזו, אפילו לאחר שהחפץ עצמו מוסר.
 
 
בהשוואה לטכנולוגיות סימון אובייקטים אחרות, המערכת הזו מאפשרת למשתמשים רבים לאתר ולהעריך את האובייקט בעל החשיבות בצורה נוחה ללא כל מכשיר מתווך, כגון שימוש במציאות רבודה, משקפיים או מסך. יתר על כן, בניגוד למערכות יקרות אחרותאשר דורשות אמצעי לביש כדי לקבל אשליה וגורמות לכאבי ראש, המערכת הזו זולה יחסית, איננה דורשת כל אמצעי לביש לשם קבלת אשליה שכן היא מקרינה גבולות במרחב האמיתי ומודולרית- במידה וחלק אחד במערכת נפגם ניתן להחליפו ללא צורך להחליף את המערכת כולה.
 
המערכת האופטית יכולה להיות מוזזת דינמית, מה שהופך אותה למתאימה לצורכי יישומים שונים בתחום האבטחה (שימוש בזירות פשע), בתחום הרפואי (למשל במהלך ניתוח, שבו המערכת מאפשרת סימון של כלי ניתוח), ב"אינטרנט של הדברים" (IOT) ועוד. יתרון נוסף הוא שבעזרת המערכת ניתן לבצע סימון סטרילי של גבולות החפץ ללא שימוש פיזי בטוש או גיר והגבולות המוקרנים הם סטטיים וקבועים, ועל כן ניתן להזיז את החפץ המסומן ממקומו ועדיין סימון הגבולות יישאר במקומו. כך ניתן להזיז את החפץ ועדיין לדעת את מיקומו המקורי.