חדשות ואירועים

מחזיקה את כל הכדורים באוויר – מולטיטסקינג נשי במיטבו



נדמה שימית גורמן ביטון, בת 27 בלבד, הספיקה למרות גילה הצעיר, לגלות את המתכון לג'אגלינג מוצלח בחיים. כמהנדסת מכירות בחברת "להט טכנולוגיות", היא הצליחה לשלב בשנתיים האחרונות, זוגיות מוצלחת עם בעלה דניאל, חיי חברה פעילים, לימודים לתואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה ואפילו הצליחה למצוא זמן לאימוני קיקבוקסינג.
לרגל קבלת התואר השני בטקס קבלת התארים הקרוב, שוחחנו איתה וניסינו לברר איך היא מצליחה להחזיק את כל הכדורים באוויר.

ימית גורמן ביטון
ימית גורמן ביטון

ימית גורמן ביטון, בת 27. מתגוררת בקריית בן-גוריון בחולון, יחד עם בעלה דניאל. ימית: "לפני כשנתיים סיימתי את לימודי התואר הראשון בהנדסת חשמל בHIT- המכון הטכנולוגי בחולון, התחתנתי והשתחררתי משירות קבע בחיל האוויר, לאחר כ-6 שנים נפלאות. יום למחרת השחרור, כבר התחלתי עבודה חדשה בחברת "להט טכנולוגיות", כמהנדסת מכירות בתחום האלקטרואופטיקה, ובמקביל התחלתי את לימודי התואר השני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה".

כשהיית קטנה, מה חשבת שתהיי כשתהיה גדולה?

"כשהייתי בכיתה ב', הייתי בטוחה שאהיה רופאה. אפילו ביליתי מספר שנים בחוגים בתחום הרפואה, במסגרת העשרה למחוננים ודאגתי לספר לכל מי שרק רצה לשמוע, כמה תחום הרפואה מעניין ומרתק. אבל כשהתבגרתי, הבנתי מהר מאוד שאני לא מסוגלת אפילו להסתכל על מחט.
כשהייתי בכיתה י', התחלתי ללמוד משפטים באונ' ת"א מטעם פרויקט משותף עם גימנסיית "נבון". רק לפני גיוסי לצה"ל, בחרתי, למרות לא מעט חששות, לעסוק באלקטרוניקה - בהתמחות בתחום האלקטרואופטיקה, במסגרת פרויקט מהצבא".


נשים רבות חוששות ללמוד ולעסוק במקצועות 'טכנולוגיים'. מה תוכלי לומר מניסיונך עד כה לנשים אלו?

"אפילו שזו יכולה להישמע כמו התשובה הכי שוביניסטית שיכולה להיות, גם לי היו חששות רבים בהתחלה. כשהתחלתי את שירותי הצבאי, היינו ,הבנות, במיעוט מספרי גדול : 2-3 בנות לעומת רוב גברי בהחלט. זה המשיך גם בשירות הקבע וגם במהלך הלימודים. למרות זאת, במהלך זמן זה, למדתי להבין דווקא שנשיות היא כוח. לא רק שאין שום חיסרון לנשים בתחום, להיפך, מאחר והרוב הגדול הוא גברים, נשים נותנות ערך מוסף וברוב המקרים, הן דווקא מנסות להוכיח את עצמן מעל המצופה. יש להן מוסר עבודה גבוה, הן בעלות אינטואיציה נשית ויכולת תמרון גבוהה, הן חרוצות, 'מתקתקות עבודה' וללא ספק, הן העובדות היעילות והטובות יותר בשוק (מוכח אגב ע"י מחקרים...), מעסיקים: הסתערו J ".


מדוע בחרת ללמוד תואר ראשון בהנדסת חשמל דווקא ב HIT, המכון הטכנולוגי בחולון ?

"לאחר לימודי הנדסאים באונ' ת"א -בביה"ס להנדסאים שנקר, התגייסתי לחיל האוויר ליחידת מתנ"ם בבסיס פלמחים. ביחידה כולם הנדסאים ומהנדסים ובנוסף יש לי חברים רבים שלמדו במכון עוד לפניי. השמועות אמרו שהלימודים במכון הם ברמה גבוהה ובאווירה טובה. עוד בזמן שירות החובה שלי כבר התחלתי להתעניין בלימודי תואר במכון. בסופו של דבר, הגענו חבורה של כמה אנשי קבע, התרשמנו והחלטנו להירשם יחד. אחד השיקולים החשובים היה תמיכתו של המכון הטכנולוגי באנשי קריירה וצבא והאפשרות ללמוד ב"מסלול הגמיש" גם בערבים- אפשרות שהקלה עלי מאד מבחינה כלכלית! בנוסף, אני גרה בחולון במרחק של 4 דקות נסיעה מהמכון וזה לגמרי קרץ והתאים לי, כי אם כבר מסיימים את היום ב-22:00, אז לפחות להיות בבית כמה שיותר מהר J".


ימית (שלישית מימין) בטקס קבלת התואר הראשון במכון הטכנולוגי חולון
ימית (שלישית מימין) בטקס קבלת התואר הראשון במכון הטכנולוגי חולון

מה הוביל אותך לבחור דווקא את מסלול הלימודים הזה לתואר שני?

"במסגרת העבודה שלי, נדרשת ממני יכולת הבנה גבוהה בתחום האלקטרואופטיקה ולכן החלטתי להמשיך בלימודים בתחום על מנת להעמיק את הידע. החוויה שלי בתואר הראשון הייתה טובה מאוד, היו לי עוד חברים שהחליטו להמשיך וגם הייתי כבר ממש בתוך זה מבחינת הלימודים. בתמיכתו הרבה של בעלי, החלטנו יחד שזה הזמן המתאים והחלטתי ללכת על זה".


במה שונה החוויה של לימודי התואר השני מלימודי התואר הראשון?

"בתואר השני הלימודים יותר אישיים ובקבוצות קטנות יותר, ולכן אפשר לנצל את ההזדמנות לשאלות, התנסות מעשית ועוד. בנוסף, כבר מכירים את המקום, את הצוות, את המרצים- הכול מתנהל בצורה הכי חמימה שיכולה להיות".


במה עסק פרויקט הגמר שלך?

"פרויקט הגמר שלי בהנחייתם של ד"ר בן-עזרא ומר יורי יורצ'נקו, עסק בשיפור מובנות הדיבור וניתוח אקוסטי של דיבור מגומגם. זה פרויקט מחקרי שמטרתו ליצור כלים לשיפור דיבור אצל מגמגמים, באמצעים טכנולוגיים. אני מאוד גאה בתוצאות שקיבלנו ורוצה להודות לשני המנחים שלי על החוויה, הלימוד והתמיכה שלהם בכל שלב ובכל שעה".


ספרי לנו על עבודתך כיום

"החברה בה אני עובדת, "להט טכנולוגיות", מספקת פתרונות טכנולוגיים במגוון תחומים : אלקטרואופטיקה, אופטומכניקה, פתרונות הנעה מדויקים, ציוד מדידה, פתרונות לחדרים נקיים, פתרונות תרמיים ועוד. כמהנדסת מכירות בחברה, אני מגדירה יחד עם הלקוח את צרכיו הטכניים והאתגר שלי הוא למעשה, להתאים לצרכים אלו פתרון טכנולוגי הולם, במחיר אטרקטיבי.
מכיוון שאני עובדת עם מגוון רחב של לקוחות :מתחום הביטחון, אקדמיה, הייטק, פרמצבטי ותעשייה, אני שותפה לתהליכים ויישומים עתירי ידע וצוברת היכרות מעמיקה עם שווקים אלו, אשר מפרים אותי ומהווים עבורי חוויה מאתגרת בכל פעם מחדש. בנוסף, במסגרת התפקיד, אני משתתפת בכנסים ותערוכות בארץ ובחו"ל, מתמקצעת בתחום האלקטרואופטיקה ונחשפת לטכנולוגיות חדשניות ועתידניות. אני עורכת הדגמות ללקוחות ומפתחת רשת קשרי עבודה וקשרים אישיים רבים ומעניינים".


איפה רואה עצמך בעוד 5 שנים , לאיזה כיוונים היית רוצה להתפתח ?


"אין ספק שיש לי עוד הרבה מאוד מה ללמוד בתחום האלקטרואופטיקה. זה תחום שמתחדש ומחדש ואין סוף לידע שאפשר לצבור בו. גם אנשים שעובדים בתחום עשרות שנים, תמיד שואפים להתקדם בו ואותי מאוד מעניין להתפתח בתחום הזה. בנוסף, אין ספק שאני רואה את עצמי מקימה בעתיד משפחה ואחד האתגרים המובנים, יהיה לשלב בין הקריירה המקצועית לתחום המשפחתי בצורה טובה".


במבט לאחור למי היית רוצה להודות במיוחד ?

"אחד הדברים החשובים ביותר במהלך תקופת הלימודים, זו התמיכה. תמיכה נפשית ופיזית. אין ספק שללא בעלי ומשפחתי לא הייתי יכולה להצליח. תמיד כדאי שיהיה מישהו שידאג לך ויחזק אותך כשקשה. בתקופת בחינות למשל, השילוב של בחינות עם עבודה במשרה מלאה ללא תמיכה, הוא פשוט בלתי אפשרי.
בנוסף, אני רוצה להודות באופן מיוחד לדקאן הפקולטה להנדסה ד"ר בן עזרא ולרכזת לימודי מוסמכים ורכזת לשכת דקאן הפקולטה להנדסה, מירי אסיאס, שתמכו בכל בקשה ובכל קושי שהיה במהלך הדרך. תודה לכולם!"


האם את מתרגשת לקראת טקס קבלת התארים? מי ילווה אותך לטקס?

"האמת שיש יותר תחושת גאווה מאשר התרגשות, כיוון שכולנו כבר יותר בוגרים, יותר מסודרים ונינוחים. אני אגיע לטקס בליווי בני משפחתי הקרובים".


מה המסר שלך לכל חברייך שעומדים גם הם לקבל את התואר יחד איתך

"If you can dream it…you can do it! "
 

 
סיפורי בוגרים נוספים