חדשות ואירועים

התהליך שעברתי במכון בנה אותי להיות מהנדס


         

ויטלי ספקטור בוגר הפקולטה להנדסה מספר על התהליך שעבר מהיותו ילד סקרן ועד שהתקבל לעבודה כמהנדס RF  בחברת גלטרוניקס
 
ויטלי ספקטור בוגר הפקולטה להנדסה במכון מעיד על עצמו, שהחיבה לתחום האלקטרוניקה התפתחה אצלו כבר בילדות: "עליתי לארץ מקירגיזסטן בגיל 6, אך כבר שם, כילד קטן, נחשפתי לתחום הזה. אבא שלי מהנדס חשמל ואלקטרוניקה, ומגיל קטן מאד אהבתי לבוא אליו לעבודה ולהתעסק בכל הדברים שהיו שם. אני זוכר שמאז שהייתי בן 5 בערך, אבי היה מביא כרטיסים אלקטרוניים עם הרכיבים שאמורים להיות מורכבים עליהם. הוא היה נותן לי להרכיב את הרכיבים על הכרטיסים ועל כל כרטיס שהרכבתי הייתי מקבל סכום כסף, אותו הוא היה שם לי בכוס, ובכל פעם שהייתי הולך לגן ורוצה למשל גלידה בדרך, הייתי לוקח כסף מהכוס, כסף שהרווחתי בכוחות עצמי.
 
 
 
מדוע בחרתי בלימודי הנדסת חשמל ואלקטרוניקה במכון?
למעשה, כל חיי אהבתי להתעסק באלקטרוניקה. ותמיד רציתי לדעת איך באמת הכל עובד. כשבגרתי, בחרתי ללמוד הנדסת אלקטרוניקה, עם התמקדות בתחום התקשורת. לאחר קורסים שלמדתי  עם פרופ' מוטי חרדיםופרופ' אורי מחלבהרגשתי שזה התחום שהכי מעניין אותי. הם ממש גרמו לי לגלות עניין בתחום הזה. 

מלכתחילה בחרתי בלימודים ב HIT בשביל להשלים בגרויות במסגרת המכינה להשלמת בגרויות. במהלך המכינה שמעתי מאנשים שהמכון הוא מקום מצוין ללימודי הנדסה, מה שהתגלה כנכון. מאד נהניתי ללמוד במכון, כל הסגל מורכב מאנשים איכותיים שתמיד שמחים לעזור, ולא היה מצב שאני נשאר עם משהו שלא הבנתי בלי תשובה. זה היחס שקיבלתי  לא רק מהסגל האקדמי, אלא מכל עובדי המכון. ביוני 2014 סיימתי בHIT  את לימודי התואר הראשון בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה במסלול תקשורת תחום RF.  כנראה שגם את התואר השני שלי אני אבחר בעתיד ללמוד במכון.
 
כך מצאתי עבודה בתחום
לקראת סוף הלימודים באחת הפגישות שלי עם פרופ' מוטי חרדים(שהוא גם המנחה שלי בפרויקט הגמר), הוא אמר לי שיש חברה בטבריה שמחפשת מהנדס בתחום האנטנות ואם אני מעוניין אז הוא יכול להעביר את קורות החיים שלי לחברה, בהתחלה אמרתי שאני לא מעוניין. אני ואשתי מטבריה במקור, ולא ידעתי איך אשתי תגיב על חזרה לצפון וגם אני לא הכי רציתי למרות שיש לי משפחה בטבריה. אבל, לאחר שהתייעצתי עם אשתי בנושא, החלטנו שאולי דווקא כן שווה וכדאי לנסות. אשתי הייתה בהריון שני, וחשבנו שקירבה להורים תוכל להקל עלינו. חזרתי לפרופ' מוטי חרדיםעם בקשה שיעביר את קורות החיים שלי אם לא מאוחר מידיי, וכך הוא עשה.

הוזמנתי לראיון עבודה (קצת דאגתי אבל ידעתי שאחד הדברים החשובים הוא ביטחון עצמי, כלומר לתת תשובות ברורות וחד משמעיות אם אתה יודע את התשובה ואם לא אז עדיף להגיד שאתה לא יודע, לכן לקחתי את עצמי בידיים ). לאחר כחודש זימנו אותי לראיון נוסף עם נשיא החברה, ובסופו של תהליך התקבלתי לעבודה. אולי פה זה המקום לומר תודה מיוחדת לפרופ' מוטי חרדיםעל העזרה. בחודש בו חיכיתי לתשובה מהחברה פרופ' חרדים התקשר לחברה מדי פעם בשביל לשאול איפה תהליך הגיוס שלי לחברה עומד, כלומר הוא באמת דאג ופעל עבורי. 
 
על מקום העבודה שלי...
אני מועסק כמהנדס RF בחברת Galtronics, חברה אשר מתמחה בתחום האנטנות.  אני עוסק בפיתוח אנטנות קטנות  לסלולר, לטאבלטים ולמחשבים ניידים.  גלטרוניקס היא חברה ישראלית שפעילה בארץ בפרופיל נמוך יחסית, היות ומרבית עובדיה מועסקים בחו"ל. 700 מתוך 830 עובדיה מועסקים בסין, והשאר מפוזרים בין קוריאה, אריזונה וישראל. 30 עובדיה כאן הם מהנדסי מו"פ המומחים ברדיו, והיא משמרת את כל הקניין הרוחני שלה, 25 פטנטים רשומים ועוד 46 בתהליך רישום, בישראל.
 
גלטרוניקס מייצרת בכל שנה 200 מיליון אנטנות פנימיות למכשירי אלקטרוניקה. עבור סמסונג, היא מייצרת אנטנות לתקשורת הסלולרית, WiFi, LTE, GPS ובלוטות'. עבור סיסקו, למשל, מייצרת גלטרוניקס אנטנות עבור נתבים אלחוטיים. כמו כן החברה מייצרת אנטנות לתחנות בסיס של רשת תקשורת סלולרית.
 
כיצד תרמו הלימודים במכון להצלחתי המקצועית?
 הלימודים במכון תרמו לי מאד, יש במכון אנשי מקצוע מהשורה הראשונה בתחום התקשורת (די להזכיר את פרופ' מוטי חרדים, פרופ' חיים מצנרופרופ' אורי מחלב) אלה שמות מוכרים בכל חברה שעוסקת בתקשורת בארץ.
 
לשמחתי, גם עבדתי בתור סטודנט במעבדה לתקשורת עם  שמשון לוימהנדס המעבדות בתקשורת במכון. במהלך עבודתי במעבדה עשיתי פרויקטים רבים עם פרופ' מוטי חרדיםבנושא של קרינה ואנטנות (הפרויקטים היו בשיתוף עם צה"ל). כמו כן עשיתי פרויקטים עם פרופ' חיים מצנרבנושא אנטנות. אני הייתי מכין את אבי הטיפוס של האנטנות של פרויקטי הגמר של הסטודנטים שלו.

למעשה, כל התהליך הזה של לימודים בשילוב עם עבודה במכון, בנה אותי להיות מהנדס פיתוח. כמהנדס פיתוח אני מתמודד עם אתגרים הנדסיים מורכבים ברמה היומיומית ומרגיש שיש לי כלים מצוינים להתמודד עם אתגרים אלה. במכון  קיבלתי ידע עצום הן תאורתי והן מעשי שאני לא בטוח שהייתי מקבל במקום אחר. אני מודה לכל אותם האנשים שהיו מעורבים בתהליך זה.