נדב קוגמן, מצטיין נשיא, הפקולטה להנדסה

שם ושם משפחה. מקום מגורים. גיל.

נדב קוגמן, חולון, 26

לאיזה תואר למדת? ומדוע בחרת בו?

הנדסת חשמל ואלקטרוניקה ומתמטיקה שימושית,
בחרתי בתארים הללו כי יש לי במשפחה דוד שלמד בעבר במכון, חשמל ואלקטרוניקה, עוד כשהמכון היה שלוחה של אוניברסיטת תל אביב, ובת דודה ובעלה שלמדו הנדסת תוכנה בטכניון, ואחרי ששמעתי שיחות רבות ביניהם הבנתי שאני רוצה משהו שמשלב בין התחומים, והם גם אהבו את הרעיון. אגב בחרתי דווקא במתמטיקה שימושית ולא במדעי המחשב כי אחרי התייעצות איתם והצגה של הסילבוס של מתמטיקה שימושית הם אמרו לי שפשוט שמו לנו את כל הנושאים החמים היום בשוק (קמינסקי עשה עבודה טובה!)

איך את/ה מתאר/ת את חווית הלימודים

אצלי זה עוד התחיל מהמכינה להשלמת בגרויות, הודות לשרה מנהלת המכינה זכיתי לתגבר ולהכין לבגרויות בפיסיקה ומתמטיקה, ואף לקחת חלק בפרוייקט מדהים של השלמת בגרויות של חיילי נצח יהודה, ככה שעבורי הלימודים במכון השתלבו עם נתינה באמצעות הידע רכשתי במכון, ואני לא חושב שיש משהו ממלא יותר מלתת

מה את/ה לוקח/ת איתך מ-HIT?

היחס האישי של הצוות, מסגל המכינה ועד לסגל האקדמי, אחת הביקורות שחזרה על עצמה כשהתייעצתי עם סטודנטים על לימודים באוניברסיטאות הייתה על היחס של אנשי הסגל "אתה סה"כ מספר", ובמכון הייחס הוא פשוט מדהים! ממש אישי וחם, ותמיד דואגים לך עד הפרטים הקטנים, אף פעם לא הרגשתי לא רצוי או מעיק, הדלת תמיד פתוחה ואתה תמיד רצוי, תודה לכם!

טיפ שלך לסטודנט מתחיל

לא לוותר, לא משנה כמה המצב מייאש, אם זה קושי בהבנת החומר, או ציונים לא מספקים, או אפילו חוסר אונים באמצע מבחן (הקורס הראשון שלי היה במכינה, מתמטיקה 4 יח"ל, ובהתחלה פשוט לא הבנתי כלום וממש רציתי לפרוש מהלימודים, בסוף החלטתי לא לוותר), מי שיצליח בסוף זה מי שהתמיד ולא ויתר. אצלי במחזור יש אנשים חכמים ממני ובעלי קליטה טובה יותר משלי, אם ההצטיינות הייתה נמדדת לפי IQ לא הייתי נבחר.
ועוד טיפ קטן, פשוט תבקשו! זה עובד, יש לנו אבא בשמיים ששומע אותנו, אני מבטיח לכם שלי זה עבד יותר פעם אחת, שווה לנסות :)