קתרינה בצאריסאקי-סטודנטית מכרתים, הלומדת בפקולטה להנדסה

קתרינה בצאריסאקי היא סטודנטית להנדסה בשנה ד' במכון לחינוך טכנולוגי בכרתים (Technological Educational Institute of Crete), אשר הגיעה ללמוד בסמסטר קיץ במכון במסגרת תוכנית חילופי סטודנטים. התוכנית הנתמכת על ידי Erasmus + של האיחוד האירופי מאפשרת לסטודנטים החפצים בכך ללמוד במוסדות השכלה גבוהה מחוץ לארצותיהם.

קתרינה בצאריסאקי

במסגרת תוכנית לחילופי מורים הכירה קתרינה את ד"ר נאווה שקד וניסים הראל שהרצו והציגו את המכון בכרתים ואף קיבלה המלצה חמה מהמרצה שלה על המכון הטכנולוגי חולון ולפני כחודש החלה את הסמסטר שלה כאן. "ההורים שלי עודדו אותי לנסוע לסמסטר קיץ אשר יסתיים באוקטובר" היא מספרת. "קבלת הפנים לה זכיתי במכון הייתה חמה מאוד. הציגו אותי בפני חברי הסגל וערכו לי סיור היכרות במכון. בחרתי בקורסים של ביו הנדסה, ננו טכנולוגייה ועוד, כולם בפקולטה להנדסה ואני נפגשת עם המרצים שלי לפגישות אישיות שמסייעות לי רבות". קתרינה בחרה בהנחיית דיקאן הפקולטה את פרויקט הסיום שלה בתחום הבית החכם אותו תתחיל בישראל ותסיים בכרתים.

קתרינה מתגוררת בחולון ומספרת שהיא מאוד אוהבת את הים וגם לבקר בתל אביב. התוכנית נותנת לי הרבה ידע וניסיון וגם את האפשרות להכיר אנשים חדשים ולגלות מקומות. אני מאוד רוצה לטייל בארץ" . קתרינה מציינת גם כי השהות בישראל מאפשרת לה להבין את המציאות כאן מעבר למה שמשודר באמצעי התקשורת. "עכשיו יש לי את נקודת המבט של ואני מרגישה אפילו קצת שגרירה של ישראל. אני ממליצה לכולם לבוא לישראל ואני כמובן מזמינה את הסטודנטים הישראלים ליוון".

קתרינה בצאריסאקי

פרופ' יוסף בן עזרא דקאן הפקולטה להנדסה: "אני סבור שחילופי סטודנטים חשובים לכל מוסד אקדמי ומהווים חלק מעולם האקדמיה. הפקולטה להנדסה בראשותי חרתה על דגלה את חשיבות הנושא ואף השקענו מאמצים רבים בהבאתה לארץ של קתרינה, וכמו כן הכנו בעבורה תוכנית אקדמית ייחודית שהוכנה במיוחד עבורה.
חשוב לציין כי אנו רואים בה את הסנונית הראשונה בתחום חחילופי הסטודנטים וסמוכים ובטוחים שאחריה יבואו עוד רבים וכמו כן שסטודנטים שלנו יסעו ללמוד באוניברסיטאות בחו"ל. אני מניח שכאשר תאושר התוכנית לתואר שני עם תיזה בפקולטה להנדסה, מספר הסטודנטים אשר יבקשו להגיע לחילופי סטודנטים למחקר יהיה גדול בהרבה."