חדשות ואירועים

"כמלגאי של 'עתידים לתעשייה' אני שמח להוות דוגמא לילדי שכונת ג'סי כהן"


ישראל פנטה מפתח-תקווה הוא סטודנט שנה ג' להנדסת חשמל ואלקטרוניקה. חלום ילדותו היה להיות שחקן כדורגל מצליח. אז מה הוביל אותו בסוף לבוא ללמוד בפקולטה להנדסה של HIT?

"מגיל צעיר מאד התחלתי לשחק כדורגל בקבוצת 'מכבי פ"ת' והחלום שלי היה להיות שחקן כדורגל מצליח. יחד עם זאת, כבר כילד מאד משך אותי תחום המחשבים ומוצרי האלקטרוניקה. לקראת גיוסי עמדה בפני החלטה האם להתגייס לקרבי או להמשיך בתחום הכדורגל, בשלב זה החלטתי להפוך את הכדורגל לתחביב".

ואיך בחרת ללמוד דווקא הנדסת חשמל ואלקטרוניקה? מדוע בחרת דווקא ב HIT מכון טכנולוגי חולון?
"בבחירת תחום הלימודים ההחלטה לגבי המקצוע שאלמד הייתה לי מאד טבעית וברורה. התחלתי ללמוד הנדסאי אלקטרוניקה על מנת להבין שזהו תחום שבאמת מדבר אלי, ולקראת סיום לימודי התעודה ידעתי בוודאות שברצוני להמשיך ללימודי תואר. למכון הגעתי לאור מספר המלצות מחברים שלמדו פה. מהרגע הראשון שהגעתי לכאן מאד התרשמתי לטובה".

עוזר מחקר בתחום ה-RF במעבדת SAR במכון, בהנחייתו של פרופ' מוטי חרדים
עוזר מחקר בתחום ה-RF במעבדת SAR במכון, בהנחייתו של פרופ' מוטי חרדים

האם אתה מצליח לשלב עבודה יחד עם היותך סטודנט שנה ג'?
"לשמחתי כן. אני עובד בתור עוזר מחקר בתחום ה-RF במעבדת SAR במכון, בהנחייתו של פרופ' מוטי חרדים. אנו מתעסקים בעיקר במדידת קרינה הנספגת בגוף האדם, סימולציה, בנייה ומדידה של אנטנות. מעניין לראות כיצד התיאוריה אשר אנו רוכשים במהלך הלימודים באה לידי ביטוי באופן פרקטי במעבדה. במעבדה אנו עושים מדידות לחברות חיצוניות, כמו: צה"ל, ITL וגופים נוספים. בזכות העבודה במעבדה נחשפתי לאנטנות חדשניות כמו אנטנטות שקופות על פיתוחן אנו שוקדים במעבדה ואנטנות לבישות. האנטנות השונות נותנות מענה לצרכים שונים של לקוחות שונים.

זה עתה חזרת מכנס בצרפת, בנושא RFID - תיוג אלקטרוני באמצעות גלי רדיו
נכון. חזרתי מכנס מאד מעניין בצרפת, שם הייתי יחד עם קולגה מהמעבדה, מאיה הלפמן שגם היא סטודנטית בפקולטה להנדסה ועובדת במעבדה כעוזרת מחקר. בכנס השתתפו למעלה מ 20 סטודנטים מרחבי אירופה והוצגו בו מחקרים רבים שהם חקרו בנושא RFID, תחום שמרתק אותי. הכנס, אליו הגעתי תודות למלגה מטעם University of Grenoble Alpes האוניברסיטה המארחת את הכנס, הרחיב לי את האופקים ושינה לי הרבה בצורת חשיבה המקצועית. הנוכחות בכנס לצד מסיימי תואר שני, דוקטורנטים ופרופסורים צעירים חיזקה בי את הרצון להמשיך לתארים מתקדמים, להתפתח ולהתקדם כמה שיותר בתחום אותו אני לומד.

ישראל פנטה ומאיה הלפמן במהלך סיור בכנס בצרפת
ישראל פנטה ומאיה הלפמן במהלך סיור בכנס בצרפת. בכנס השתתפו למעלה מ 20 סטודנטים מרחבי אירופה

לאיזה כיוונים אתה שואף להתפתח בעתיד?
"השאיפה הראשונה לטווח הקצר הינה סיום הלימודים בהצלחה רבה. אני שואף כמה שיותר להמשיך להתפתח ולקבל כלים במכון טרם היציאה לשוק העבודה. בעוד 5 שנים הייתי רוצה לראות את עצמי עובד בתחום האלקטרוניקה בתעשייה הביטחונית ושוב, אני לא פוסל גם המשך פעילות באקדמיה".

תוכל לספר על פרוייקט "עתידים לתעשייה" בו אתה לוקח חלק?
"בהחלט. אני לא יכול להגזים במידת התרומה של פרוייקט "עתידים לתעשייה" להצלחתי בלימודים, ואני חש שכל מה שאומר יהיה מעט מידי. לדעתי, הפרוייקט הזה הוא "הדובדבן שבקצפת". בזכותו, אני יכול , בלב שקט מדאגות, לאפשר ללימודים בשלב זה של חיי להיות הציר המרכזי. חוץ ממלגת הלימודים והסיוע בדמי המחייה, המרכז לנגישות אקדמית מלווה ומסיע בלימודים והם עושים פשוט עבודה נפלאה, נהדרת ומוערכת".


מתנדב במתנ"ס בשכונת ג'סי כהן בחולון: "אני מקווה שבזכות המפגש איתי יש שם ילדים שמעזים להעז ולחלום גבוה, ובזה שכרי".

"חלק יפה נוסף של פרויקט עתידים לתעשייה הוא מסגרת הזמן שהמלגאים צריכים לתת לחברה ולקהילה בעבודה התנדבותית- 60 שעות שנתיות. אני שובצתי להתנדב במתנ"ס בשכונת ג'סי כהן בחולון. אני עובד עם ילדים ומסייע להם בלימודים. בהתחלה זה היה נראה לי כמו עול, כי תמיד יש דברים לעשות- להגיש עבודות, להתכונן למבחנים וכו', אך האמת היא ששעות ההתנדבות הללו הם "ניקוי ראש" מצוין, הם מאפשרים לי התאווררות וכשאני שם, אני כל-כולי עם הילדים ולמענם. בנוסף, יש שם ריכוז גדול של ילדים בני הקהילה האתיופית, ובאופן בו הם מסתכלים עלי, שואלים אותי שאלות וסקרנים לגבי, אני מרגיש שבאיזה שהוא אופן מרגש אני מהווה עבורם מודל לחיקוי ודמות שמעוררת השראה. אני מקווה שבזכות המפגש איתי יש שם ילדים שמעזים להעז ולחלום גבוה, ובזה שכרי.

למי אתה רוצה להודות באופן מיוחד?
"לפרויקט עתידים לתעשייה כמובן, וגם לפרופ' מוטי חרדים , שמעבר להיותו כה מקצועי בתחומו, הוא מהווה עבורי מנטור האחראי להתפתחות המקצועית שלי ולחשיפה לתחומים מעניינים רבים, וכל זאת על מנת להכשיר אותי להיות מהנדס טוב ומקצועי".