אני טאבלט, ואשמש כמדריך שלכם היום

הפקולטה להנדסה מתכבדת להזמינך לסמינר בנושא:

אני טאבלט, ואשמש כמדריך שלכם היום

I AM A TABLET, AND I WILL BE YOUR GUIDE TODAY
מרצה:

ד"ר ליאורה לוקיץ
Dr. Liora Lukitz

10.9.2014 | 15:00 | בניין 8, אודיטוריום 400, קומה 4

אני טאבלט

תקציר
הרצאה זו תדון בשימוש הגובר בטאבלטים בבתי ספר ומוסדות חינוך אחרים כגון מוזיאונים ותראה איך ניתן להתאים ניסיון זה למרחבים חינוכיים גדולים יותר אשר גם יאפשרו למידה בין תחומית אשר תכלול היסטוריה, אזרחות וניהול סכסוכים. נראה איך תלמידים יכולים להשתמש באפליקציות Hopscotch Move the Turtle, Kodable, ובפלטפורמה ScratchEd online community הנתמכת ע"י IMT/ Harvard ליצירת אנימציה ומשחקים.

הרצאה זו גם תדון בניסיון חדש בו מקרנים גדולים המאפשרים שימוש בטכניקות חדישות כגון QR ייקנו לתלמידים אפשרות "להשתתף וירטואלית" בסרטים מצוירים כגון שרק, קונג-פו פנדה ומדגסקר. מקרנים אלה יוצבו בקרוב בערים המובילות בארה"ב: ניו יורק, לוס אנגלס וסאן פרנסיסקו.
על אף הבנתינו שתהליך הלמידה יעבור שינוים רבים בעתיד הקרוב, נשאל את עצמנו את השאלה הרלוונטית: האם הטאבלטים ופלטפורמות אחרות אשר יאבזרו את "הכיתות החכמות" (סמסונג) יהוו בסופו של דבר תחליף נאה למורים ומדריכים?

ביוגרפיה
ד"ר ליאורה לוקיץ, המחזיקה בתארים של הסורבון בפאריס, האוניברסיטה העברית בירושלים וה-London School of Economics, והתמחות מאוניברסיטת הרוורד, בארה"ב. זכייתה במלגת מחקר מה-Guggenheim Foundation אפשרה פרסום שני ספרים: "עיראק: חיפוש לאחר זהות לאומית" (1995) ו"גרטרוד בל ויצירתה של עיראק המודרנית (2006, 2014) ומאמרים רבים על הסכסוך הישראלי-ערבי, עיראק והמפרץ והמאבק בין לאומיות מודרנית ואסלאם הרדיקאלי במזה"ת במאה ה-21.

בארץ ד"ר לוקיץ מלמדת במכללת בראודה להנדסה בכרמיאל ובמכללת אפקה להנדסה בתל-אביב ומפתחת אסטרטגיות חדשות בתחומי קומוניקציה וניהול קונפליקטים באמצעות מדיה חדשה ואנימציה.