חדשות ואירועים

בעבודה באינטל אני נתקלת בנושאים ובמינוחים מהתואר והכל 'מתחבר'

 

אלסיה שפירא, סטודנטית שנה ד' בפקולטה להנדסה היתה קרובה גם בתיכון ובצבא לתחומים טכנולוגיים, ובאופן די טבעי בחרה להירשם לתואר בהנדסה. היא בחנה מספר מוסדות לימוד ומספרת : "המכון התברר כאופציה הטובה ביותר עבורי. הן מבחינת המוניטין שלו בשוק התעסוקה ומבחינת היחס לסטודנט והן בגלל המסלול הגמיש שמאפשר לי לשלב לימודים עם עבודה"
 

 
אלסיה שפירא, בת 29, עברה לא מזמן עם בעלה משכונת פלורנטין בתל אביב למושב חירות בשרון.
היא מספרת שהתחום הטכנולוגי מעולם לא הפחיד אותה: "בתיכון למדתי בפנימייה צבאית טכנולוגית של חיל האוויר, ואחר כך שירתתי בחיל האוויר בתפקיד טכנאית נשק מונחה, כך שאני בתחום הטכני ומתעסקת בחשמל ואלקטרוניקה כל חיי הבוגרים. סוגיית בחירת תחום לימודים היתה יחסית פשוטה במקרה שלי".

מדוע בחרת ללמוד הנדסת חשמל ואלקטרוניקה דווקא ב HIT?
אלסיה: "בתחילת הלימודים כבר גרתי מחוץ לבית ההורים ולכן חיפשתי מקום שאוכל ללמוד בו הנדסה תוך שילוב עבודה בלפחות 80% משרה החל מהשנה הראשונה של הלימודים. חקרתי את הנושא דיי ברצינות - הלכתי לימים פתוחים, נפגשתי עם יועצות רישום ודיברתי עם הרבה אנשים שלמדו או לומדים במוסדות אלו. בסוף בחרתי במכון טכנולוגי חולון כי הוא התברר כאופציה הטובה ביותר עבורי: הן מבחינת השם והמוניטין שלו בשוק העבודה, והן מבחינת היחס לסטודנט. 'המסלול הגמיש' המאפשר לשלב לימודים עם עבודה קסם לי מאד. בחרתי במסלול הגמיש שבו לומדים 3 פעמים בשבוע (פעמיים בערב ויום שישי או שלישי מלא).  אני מרגישה שעשיתי בחירה טובה. כמו רוב החברים שלי לתואר, הצלחתי לשלב עבודה עם לימודים, להשתלב בתעשייה, למצוא חברים חדשים  וחשתי שבכל פניה לסגל המכון, תמיד יש עם מי לדבר.  בפניות למזכירות אקדמית ולרכזות בפקולטה כמו גם לסגל ההוראה תמיד קיבלנו יחס תומך".

"מהרבה בחינות אני שמחה על הבחירה שלי ללמוד את התואר ב  HIT. הבחירה הזו מוכיחה את עצה. אני פורחת פה והשנה אף קיבלתי תעודת מצטיין דקאן.  אגב, בדייט הראשון שלי עם בעלי התברר ששנינו לומדים הנדסת חשמל ואלקטרוניקה במכון, רק בהפרש של שנה (בעלי סיים שנה לפני), אך בגלל שלמדנו בימים שונים מעולם לא נפגשנו מכון. בהמשך דווקא לקחנו כמה קורסים ביחד".

האם את כבר עובדת בתחום?
לפני כשנה (בשנה ג') התחלתי לעבוד באינטל בקבוצת wireless בתפקיד מהנדסת בדיקות ואינטגרציה במשרת סטודנט. תחום תקשורת wireless ו-WiFi בפרט זה עולם שלם ומעניין מאוד וככול שאני מעמיקה בו אני פוגשת יותר ויותר נושאים שעלי עוד ללמוד. הידע שרכשתי במכון עזר לי להתקבל לעבודה זו ולמעשה עוזר לי עד היום - אני כל הזמן נתקלת בעבודה במושגים ונושאים שלמדנו ו"הדברים מתחברים". בהזדמנות זו אני רוצה לומר תודה לכל המרצים והמתרגלים שלימדו אותנו, ובמיוחד לפרופ' אורי מחלב, פרופ' מוטי חרדים ומר עין צבי גולן. למדתי מכל אחד מהם המון.
 
לימידה בפינת ה'זולה' בספריית המכון
לימידה בפינת ה'זולה' בספריית המכון

יש הרבה נשים שיש להן רתיעה מעיסוק בתחומים טכנולוגיים או הנדסיים. מה יש לך להגיד לנשים אלו?
"אני חושבת שאין הרבה נשים בתחום לא בגלל אי התאמתו לנשים אלא ממניעים תרבותיים והיסטוריים. עולם התעשייה וההיי-טק כיום מתאימים לשני המינים באופן זהה ואני לא חושבת שיש משמעות לשייכות למין מסוים. המצב היום אפילו עוזר לנשים להתקדם, כי הן בולטות יותר מעצם היותן מיעוט. לדוגמא אם מישהו עובד על פרוייקט עם קבוצה מסויימת שמכילה 10 אנשים ומתוכם בחורה אחת, הוא לא תמיד יזכור את השמות של כולם אבל את שמה של הבחורה הוא בהכרח יזכור".
 
במה עוסק פרויקט הגמר שלך?
"הפרויקט שלי, בהנחיית פרופ' אורי מחלב,  הוא מימוש מפענח ויטרבי של קודי קונבולוציה על גבי FPGA . בעברית קצת יותר פשוטה: קודי קונבולוציה אלה קודים נפוצים מאוד בתקשורת היום, למשל ניתן למצוא אותם בטכנולוגיית ה-wi-fi. הפרוייקט הוא שילוב של תחום תקשורת (אני נמצאת במסלול תקשורת) עם תחום המיקרו (שרציתי להכיר אותו קצת). הנושא מאוד מעניין אותי (עד כדי כך שאני שוקלת ברצינות תואר שני בתחום), ואני באמת נהנתי לעבוד על הפרויקט שעכשיו נמצא בשלבי סיום".
 
אלסיה שפירא עם בעלה בטקס הענקת תארים
אלסיה שפירא עם בעלה בטקס הענקת תארים

מה השאיפות שלך לעתיד? לאיזה כיוונים את עוד רוצה להתפתח?
"כרגע אני מתלבטת אם להמשיך לתואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה במסלול תקשורת תוך כדי עבודה, כי אני מרגישה שאם לא עכשיו אז לעולם לא, או להתמסר כולי לעבודה. הבעיה שגם העבודה וגם המשך לימודים מעניינים אותי מאוד ויש אפשרות טובה להתפתח בשני הכיוונים".
 
טיפ שלך לכל מי שיתחיל בקרוב לימודים באקדמיה
בתור תושבת פריפיריה לשעבר (אני מטבריה במקור) תמיד חשבתי שלימודים לתואר זה פריבילגיה של אנשים עמידים יחסית שיכולים להתמך על-ידי ההורים במהלך התואר. די הופתעתי לגלות שיש אפשרות ללמוד תואר "כבד" כמו הנדסה במסלול ערב ( מסלול גמיש) שמותאם לאנשים עובדים. אני חושבת שזו הזדמנות שכדאי מאד לנצל. כמו כן, קיים מערך מלגות שתומך בסטודנטים (אני למשל קיבלתי שנה ראשונה מלגה בגלל נתוני קבלה גבוהים תמורת התנדבות).  כמו כן, קיים "המרכז לנגישות אקדמית". אני אישית לא צרכתי את שירותיו, אבל אני יודעת על סטודנטים עם צרכים מיוחדים שהמרכז בהחלט סייע להם. אני מנסה להגיד, שמאד מומלץ לבדוק את כל נושא המלגות, עבודה תוך-כדי לימודים, תכניות סיוע כלכלי ואחר, ולהסתייע בכל מה שיכול לסייע. המכון מעמיד מערך סיוע שלם, וחבל לפספס זאת.