שיחות קמפוס

איחוד כל הכוחות לעבר הקלינטק - טכנולוגיות ירוקות, טכנולוגיות נקיות, טכנולוגיות מתחדשות

למה הכוונה?

"במיתוגה הירוק תפעל הפקולטה לביצוע מחקרים והוראה בכל התחומים ותתי התחומים הקשורים לאנרגיות ירוקות. במסגרת זו נכללות טכנולוגיות לייצור חשמל באמצעות שמש ורוח, וטכנולוגיות טיפול במים, על כל קשת יישומיהן. לצורך מימושן של טכנולוגיות אלו, המהוות כיום יעד מרכזי בכל העולם, בעקבות משבר האנרגיה, ייעשה שימוש בדיסציפלינות שכבר קיימות כיום בפקולטה, כגון: בקרה, הנדסת הספק, מיקרואלקטרוניקה, אלקטרואופטיקה, תקשורת וביו הנדסה. הכוונה היא למתג ולייחד את הפקולטה להנדסה ב-.H.I.T המכון הטכנולוגי חולון משאר הפקולטות להנדסת חשמל בארץ, הן באוניברסיטאות והן במכללות. המגמה המרכזית היא שימת דגש בכיווני מחקר יישומיים, הנדרשים בשוק הטכנולוגי ובעלי צורך אמיתי בתעשייה. באמצעות מחקרים יישומיים אלה, אני צופה שיגבר הקשר בעתיד בין הפקולטה להנדסה במכון לשוק הטכנולוגי בישראל".
 

פרופ' גדי גולן מרצה לבאי הכנס לאפנונים וגלאים לסיבים אופטיים

האם צפויים שינויים ביחס לסטודנטים בפקולטה?

"תהיה הקפדה כבשנים עברו על מצוינות בהוראה ועימה על הדרישה למצוינות בקרב הסטודנטים. דברים אלה נכונים, הן לתלמידי תואר ראשון והן לתלמידי תואר שני. בגדול, פרויקטי הגמר של תלמידי הפקולטה יכוונו גם הם לכיווני הקלינטק, שיהווה את האופי המיועד של הפקולטה. אפעל לכך שבעקבות המגמה החדשה של הפקולטה והתמקדותה באפיקים יישומיים יגדלו סיכויי בוגריה להשתלב בשוק העבודה הישראלי, בענפי ההיי-טק הרלוונטיים ובענפי התעשייה המסורתית. עוד אפעל להרחבת אופקי תלמידי הפקולטה מעבר לדלת האמות של הסילבוס הנדרש. זה יבוא לידי ביטוי בשיתופי פעולה עם פקולטות אחרות ועם מוסדות אחרים להשכלה גבוהה".

השנה הפקולטה עברה שינוי מבני. האם צפויים שינויים מבניים נוספים?

"עד היום היו בפקולטה שתי מחלקות: תקשורת והנדסת חשמל ואלקטרוניקה. בתקשורת היו חמישה תחומי התמחות, כמו גם באלקטרוניקה. עם קבלת הרפורמה הארגונית, הוחלט על ביטול המחלקות ועל איחודן תחת כנפי הפקולטה.

לפיכך, כיום קיימות שלוש התמחויות מרכזיות: א. תקשורת, ב. אלקטרוניקה, ג. הנדסת הספק (זרם חזק). בראש שלוש ההתמחויות הללו הועמדו שלושה ראשי תחומים.

יש לציין, כי תחת התמחות האלקטרוניקה יש עוד תתי ההתמחויות נוספות, כגון: מיקרואלקטרוניקה, אלקטרואופטיקה, בקרה וביו אלקטרוניקה. בעתיד קיימת מחשבה לפתוח מחלקה נוספת במסגרת הפקולטה, אך ייעודה טרם הוגדר עדיין".

גדי גולן (53) נשוי ואב לשלושה בנים, מתגורר כיום בהוד השרון. הוא הגיע למכון בשנת 1991 ושנתיים לאחר מכן סיים את הפוסט דוקטורט באוניברסיטת קולג' לונדון - UCL. את כל קידומו האקדמי ואת דרגותיו קיבל גולן ב-.H.I.T המכון הטכנולוגי חולון.

נוסף על היותו של גדי גולן פרופסור להנדסת אלקטרוניקה הוא גם יזם של חברות הזנק. כיום, הוא שוקד על הקמת מיזם חדש לייצור תא שמש מתקדם. לדבריו, "השילוב בין מדע לעשייה יישומית, או במילים אחרות, הוצאת המדע מן הכוח אל הפועל, הוא מהות הקיום של המהנדס המודרני".

מעבר לכך, לגדי גולן יש פעילות ציבורית עניפה. הוא עומד בראשם של שלושה ארגונים מקצועיים, וכן חבר הנהלה של SEEEI - התאגדות

המהנדסים הישראלית. מזה 12 שנים, הוא מכהן כראש הסניף הישראלי של חטיבת ההתקנים האלקטרוניים IEEE-EDS. כמו כן, הוא עומד בראשות הסניף הישראלי של IET ישראל - ארגון הגג העולמי של מהנדסי האלקטרוניקה, שמרכזו בלונדון. הארגון השלישי, שבראשו עומד גדי, הוא הסניף הישראלי של SID - החברה לטכנולוגיות תצוגה (טכנולוגיות כמו: פלזמה, LCD וכו').
 

פרופ'גדי גולן מנחה בכנס הנדסת הספורט

במשפט אחד, מה האני מאמין שלך בנוגע לפקולטה?

"הפקולטה תשמור גם במיתוגה החדש, הירוק, על צביון העבר שלה כבית מדרש למהנדסי חשמל מצטיינים, בעלי ראייה תעשייתית יישומית, הנדרשים לשוק העבודה הישראלי בכל תחומי האלקטרוניקה".