חדשות ואירועים

שבעה סטודנטים לעיצוב פנים מ-.H.I.T מכון טכנולוגי חולון התארחו בחודש יולי בגלריית זהזה התל אביבית, והציגו את עבודות הגמר שלהם בפני הקהל

סדרת המפגשים שהתקיימה בגלריה זהזה מהווה תצוגה מקדימה לדור המעצבים והמתכננים אשר ישפיעו בשנים הבאות על פניה של הסביבה הבנויה בישראל. הפרויקטים שהוצגו בגלריה מצטרפים לכדי תמונת חתך של מחזור הבוגרים של שנת 2008.
 
מטרת הפרויקט של יוסי חיון, שנערך בהנחיית יואב מאירי, היא לעצב חלל מגורים שאינו מהווה אך ורק ביטוי לפחדים אלא אף ניסיון להציע פתרונות לאדם החרד. "נדמה שרף החרדה בימינו עולה והפחד נהפך לדבר שכיח בקרבנו", מסביר חיון. "ביטחון הוא מצרך חשוב בעידן הפוסט מודרני, ויותר מתמיד אנחנו רודפים אחר ביטחוננו ומחפשים הגנה מפני פחדינו". 

 
 
 

הפרויקט של יוסי חיון


אפרת לוי הציגה את הפרויקט La Mèr(e) (האמא/הים), אשר בוצע בהנחיית אדיכל עמוס בר-אלי. הפרויקט מורכב מסדרה של מקומות המיועדים לארבע נשים, דמויות מתוך ספרו של עמוס עוז אותו הים. הסיפור מתרחש בבת ים, במרחב שנמתח מבניין מגורים בתוך העיר ועד שפת המים. במרחב זה מפוזרים אתרים שכל אחד מהם מיועד לאישה אחרת, וכל מקום מספר את סיפורה ומציג את האינטראקציה שלה עם העולם. "הרישום מאפשר לי לפענח את הנשים ואת הצרכים הפיזיים והרגשיים שלהן", מסבירה לוי. "התכנון קטן, העיצוב נעשה במחוות צנועות ובפעולות סימבוליות".

 הפרויקט של אפרת לוי

לילי קושניר ונינה פרמונוב ביקשו להציג בפרויקט שלהן, אשר בוצע בהנחיית גל גאון, את המפגש בין שתי מציאויות בחלל ממשי ובחלל וירטואלי בו זמנית. הן התבססו על המשחק Second life, שעיקרו יצירת קשר בין אנשים וצבירת הון ורכוש בעל ערך גם בעולם הממשי. הדואליות הזו מהווה בסיס לפרויקט שיוצר מקום מפגש המציע חוויה, מקומות עבודה ורכישה אלטרנטיביים בתחום העיצוב שמשותפים לשני העולמות.


הפרויקט של לילי קושניר ונינה פרמונוב

עבודתו של לירן שרעבי, אשר בוצעה בהנחיית האדריכל יורם נידם, בוחנת את האפשרות להעביר חוויה קולנועית - דו ממדית חזותית - לחוויה אדריכלית תלת ממדית באמצעות שימוש בכלים העומדים לרשות הבמאי. הוא ניתח סצינה קולנועית שממנה נלקחו נתונים טכניים ונרטיביים של תנועות ופעולות המצלמה. שרעבי העביר את הסצינה למרחב ולאחר כמה ניתוחים שלה נוצר חלל שוטטות ודרך אל הפסל של ונוס ממילו. "הדרך מסמלת את משמעות הפסל: טוהר ותשוקה לעומת חוסר ממשות", מספר שרעבי.
  
 

הפרויקט של לירן שרעבי


איילת איקו הציגה את הפרויקט "שלושה בתים בשכונה אחת", שבוצע בהנחיית האדריכלית ברכה קונדה. היא התמקדה בשכונה הירושלמית אוהל משה, ובחרה שלושה בתים זהים העומדים זה לצד זה. במקביל היא בחרה שלושה אנשים אמיתיים שעובדים מהבית. כל אחד מה"לקוחות" קיבל בית ובתחילת תהליך התכנון הם ענו על שאלות והגיבו לכמה דימויים, כך שהתכנון, העיצוב ובחירת החומרים נבעו מתוך הצרכים האישיים שלהם. השינויים ובחירת החומרים נעשו תוך ניסיון לשלב חומרי בנייה חדשים בבנייה מסורתית ובמטרה להשתלב באופייה האינטימי והמיוחד של השכונה. 
  
הפרויקט "לחיות בירוק" של נועה לוי, שבוצע בהנחיית האדריכל יורם נידם, מציג יחידת מגורים עירונית הכוללת שלוש יחידות לשלוש משפחות. הקונספט שהנחה אותה היה תכנון, בנייה וסגנון חיים המעודדים התנהגות ירוקה תוך שילוב מאפיינים שחשובים לה באופן אישי: ירוק בעיניים, אור טבעי, חסכון אנרגטי וניצול משאבים טבעיים.
 
 
  

הפרויקט של נועה לוי