עבודות של הסטודנט רעי דישון בתערוכות ואירועים מסביב לעולם

עבודות של רעי דישון, סטודנט שנה שישית במחלקה לעיצוב תעשייתי, בהתמחות חברה וסביבה, ב-.H.I.T המכון הטכנולוגי חולון, עושות חיל ברחבי העולם. בקיץ האחרון נבחרו צילומיו להציג במסגרת "התחרות הבינ"ל לאמנות" בגלריית "אגורה" שבצ'לסי, ניו יורק, שנערכה בשיפוטה של אוצרת מוזיאון צ'לסי לאמנות, וזכתה להצלחה רבה.

כמו כן הציג דישון במסגרת האירוע "אינטימיות" באוניברסיטת גודסמית', לונדון, בתערוכה Defamiliarzation באוניברסיטת ווימבלדון, לונדון, בפסטיבל הפרינג' במלבורן, אוסטרליה, בתערוכת "צבע טרי" לאמנות ישראלית צעירה, ובעוד מספר תערוכות ואירועים בארץ ובעולם.

דישון, המגדיר את עצמו "איש טוב ואדם יצירתי", פועל בעיקר במדיום הצילום ("הצילום עובר במשפחתנו מדור לדור. אני עוסק בו מאז שאני ילד"), ומקדיש את יצירתו לנושאי חברה וסביבה. "בעבודת הצילום שלי אינני מביים, 'הדוגמנים' שלי הם חברי, ולמרות שלרוב אני מצלם צילום דיגיטאלי, בימים אלה חשוב לי לשמור על מסורת הצילום כפי שלמדתי אותה, במיוחד בימים שבהם מאוד קל ליצור דימוי 'יש מאין' רק בעזרת פוטושופ", הוא אומר.

בין הפרויקטים החברתיים שבהם היה מעורב, הפרויקט "יש לי חלום", שמטרתו, לפי דישון, העלאת המודעות לנושא הבנייה לעשירים והשלכותיה. במסגרת הפרויקט שינה דישון מודעת פרסום של פרויקט מגורי היוקרה "מגדלי מאייר" בתל אביב (אלנבי פינת רוטשילד). תחילה הוסיף דישון לציטוט מפי האדריכל ("building this white tower over the white city is a dream comes true") מידע שהמפרסמים שכחו, כדבריו, לציין (and ask people for 13,000$ a square meter), וכן הוסיף ליד השלט את החלום הפרטי שלו: "יש לי חלום לדיור בר השגה בעיר בה אני גר". בהמשך אף ביקר דישון במשרדי האדריכל מאייר בניו יורק והעביר לו מסר אישי ברוח זו.

לפני כשנה זכה דישון במלגה להשתתפות בסדנה בנושא "אחריות לשינוי חברתי", שהתקיימה בעיר ביילה שבאיטליה ביוזמת קרן האמן מיכאלאנג'לו פיסטולטו, בהשתתפות 16 יוצרים מכל העולם, שפועלים בתחומים שונים. במסגרת הסדנה נשא דישון הרצאה בנושא "עיצוב עם שאריות" – על עיצוב בחומרים ממוחזרים, ובסיומה הציג פרויקט צילום במסגרת התערוכה הקבוצתית.

בימים אלה דישון עובד על פרויקט הגמר השני שלו – עיצוב אזור הקבלה של מחלקות החוץ בביה"ח וולפסון, בשיתוף עם עוד שתי סטודנטיות מהמחלקה לעיצוב פנים ותקשורת חזותית ב- H.I.T. המכון הטכנולוגי חולון.
ב-13-15.12 הציגו עבודותיו בתערוכה קבוצתית בפריז של אס.או.אס ארט (SOS-Art) והוא נערך לתערוכת יחיד ראשונה בגלריית אייזיק שבקליפורניה, שתתקיים בסוף ינואר.

לתיק עבודות הצילום והעיצוב של רעי דישון לחץ כאן >>>

לבלוג של רעי דישון לחץ כאן >>>