חדשות ואירועים

תערוכת הבוגרים של המחלקה לעיצוב תעשייתי

 
 

פתיחת התערוכה 13/7/2016 בשעה 20:00 נעילה 27/7/2016
התערוכה תתקיים בבניינים 6-7 בפקולטה לעיצוב
ימים א,ב,ד,ה מ- 16:00- 22:00, יום ג מ- 10:00 – 22:00
יום ו מ- 10:00- 13:00
רח' הופיין 63, חולון

 
ארבע שנות לימוד מרתקות בפקולטה לעיצוב ב-HIT, בראשות פרופ' דנה אריאלי, מגיעות לסיומן החגיגי בתערוכת בוגרים מקיפה, חדשנית ומגוונת, "FOR SAIL ! " בה מציגים בוגרים מהמחלקות עיצוב פנים (רמ"ח: אדר' ניסן ורשבסקי), עיצוב תעשייתי (רמ"ח: דוד ראב"ד) ועיצוב תקשורת חזותית (רמ"ח: תמיר שפר), את פרויקטי הגמר שלהם.
 
דבר ראש המחלקה לעיצוב תעשייתי דוד ראב"ד:
 
חינוך לעיצוב תעשייתי מעלה את השאלה איך שומרים על רלבנטיות בתחום שקצב ההשתנות בו רצחני ומוכתב ע"י גורמים שאינם בשליטתנו, כחלק ממסגרת אקדמית קונסרבטיבית ועתירת תקנות? ייתכן שכמו האיש שפחד מנהיגה בסיבובים ועשה אותם מהר... ההבנה בצורך להדביק את העולם התעשייתי וליישר איתו קו באופן דינאמי וקבוע, מביא את המחלקה לפלורליזם בתפישת העיצוב התעשייתי והוראתו. הפרויקטים המידגמיים המפורטים כאן מייצגים רוחב גזרה זה, החל בעיצוב מגפיים בעלי מאפיינים אקולוגיים, עבור בעיצוב לאוכלוסיות בעלות מוגבלות בטכנולוגיה של חומרים רכים, וגמור בעיצוב בעל מאפיינים צבאיים.
 
פרויקטים נבחרים בעיצוב תעשייתי:
 
עומרי פישר- מחברים מצינורות בלחיצה. מחברים ועיצוב תעשייתי הם שילוב מובהק שעל פניו מתבקשת השאלה "מה יש כאן לחדש?" אז זהו, שהפרויקט מייתר את השאלה ומציג שיטת מחברים פשוטה, יעילה ושוברת פרדיגמה, שמאתגרת את עולם המחברים ביצירת טכנולוגיית חיבור כמעט "נון שלנטית". המחבר/חיבור המסורתי, שנע בין הקצוות של נוכחות פיזית בולטת, צורך תפעולי, ואסתטיקה צורמת, מוחלף בטכניקת חיבור בעלת חכמה ופשוטה, בעלת מופע עיצובי נקי, כמעט אורנומנטי, עם נוכחות צנועה אך מרשימה, שיוצרת שפת חיבורים חדשה לחלוטין.
 
 
אמיר רוזן -רתמת כלב נחייה לעיוור. השימוש בכלבי נחייה לאוכלוסיית העיוורים מקיף בסה"כ 5% מאוכלוסייה זו. חלק מהבעיה כרוך במכניזם של האינטראקציה עם הכלב ועם הרתמה היחודית שעוצבה ונותרה ללא שינוי ב- 80 שנה האחרונות. הפרויקט עסק במשולש: העיוור – הכלב – הראשות המאלפת ומכשירה את השימוש בכלב. התוצר הסופי הוא רתמה חכמה המתחשבת במגבלות המשתמש העיוור כמובן, אבל לא פחות מכך בשותפו הכלב, בעיותיו וצרכיו, תוך הקניית עיצוב עכשווי, חכם, קל בהלבשה והסרה, ונענה לתכתיבי השימוש הרבים והייחודיים של הרתמה.
 
צילום : גיא בן עטר
 
מוטי לוי -התערבות מעודדת תנועה בזמן ישיבה. פעילות פיזית כצורך קיומי ליצור מזון עצמי, תנועה ממקום למקום, יצירת מחסה ושאר יסודות הקיום האנושי, הולכת ונשחקת לאורך הדורות ומואצת ב- 150 שנה האחרונות עם המהפכה התעשייתית שממירה מאמץ אנושי במכונות ומעניקה אפשרות לרכוש ולהצטייד באופן שמשחרר בין אם באופן מלא ובין אם באופן חלקי מהצורך בפעילות פיזית. המחיר שאנחנו משלמים על כך בא ליידי ביטוי בתסמינים פיזיים שאחד הבולטים בהם הוא כאבי גב, תולדה של מעבר חד לעבודה המבוצעת בישיבה.
 
תהליך לימוד וחקר רחב הן בצד הפיזיונומי והארגונומי והן של תהליכי יצור של בטכנולוגיות יצור רלבנטיות, יצר משפחת כסאות דינאמיים המקנות לכיסא וליושב עליו יכולות לתפקד במצבים משתנים, תוך שמשענת הכיסא מעסה את גב המשתמש רק מעצם תנועתו ללא שימוש במחוללי תנועה חשמליים. עיצוב הכיסא והשימוש המבריק שלו בטכנולוגיות תעשייתיות מקנה לכיסא מופע ייחודי ועכשווי.
אבשלום רוזנק -עיצוב חדש לאלונקה צבאית. "מסע אלונקות" הוא הוא אחד מני מושגים שיש לו משמעות ישראלית ייחודית בעליל. המושג שמהווה אייקון מילולי הרבה מעבר לפונקציה של נשיאת פצוע, שספק אם המונח הזה מחמיץ תודעה של אדם בוגר בישראל, גם כאלו שמעולם לא כרעו תחת נטל אלונקה במהלך שירות צבאי. על אף שאלונקה היא מוצר פינוי נזקקים ופצועים כלל עולמי, ספק רב אם רבים במקומות אחרים ברחבי הגלובוס מקנים "למסע אלונקות" את המשמעות המושגית שיש לו בתרבות הישראלית.
 
 
עיצובה ועקרונות הפעולה של אלונקת פינוי לא השתנה הרבה לאורך השנים. עיצוב האלונקה החדש, כחלק מובנה מציוד הלוחם, עומד בבסיס הפרויקט הזה המנסה "להמציא מחדש" את תהליך פינוי פצועים במערכת הצבאית, בתנאי סיטואציה ושטח שאינם מאפשרים גישה לאמצעי פינוי מייטביים.
 
ארבל לשם- מערכת שיקומית ביתית לתנועת הרגל. היכולת של מעצב תעשייתי "לגעת" ולהשפיע ישירות על חיי הבריות, על איכות חייהם של רבבות, היא אחת החוזקות הבלתי מעורערות של התחום. מערכת השיקום הביתית לנפגעי רגל בכלל וברכיים בפרט, מתפקדת בהחלט בנישת ענק זו.
 
המאפיינים של הרפואה והשיקום העכשוויים והעתידיים מבוססים על home care, טיפול בייתי, המונע צורך להתאשפז או תלות בהגעה לקליניקות ממוסדות. המערכת השיקומית המדוברת מביאה כאמור את הטיפול לבית המשתקם ומאפשרת לו להתאמן בזמנו הוא, ללא הצורך, הקשה גם כך, להתנייד ע"מ להסתייע במכשור והנחייה של מומחה. כמכשור רפואי שיקומי הנכנס לבית המטופל, עיצוב מערכות אלו יוצר זן חדש של עיצוב המקנה למכשור רפואי אפיל בייתי, המתאים עצמו ל"שגרת העיצוב" של המכשור הביתי על תחומיו השונים.
 
אוצרת התערוכה עדיטל אלה