פיתוח חדשני של סטודנטים מהמחלקה לעיצוב תעשייתי בתערוכת פרויקט fixperts העולמי

פיתוח חדשני בשם EZ OPEN של סטודנטים מהמחלקה לעיצוב תעשייתי ב-HIT מאפשר לתלמידי בתי ספר בחינוך המיוחד לפתוח בכוחות עצמם את דלתות הכיתה ולהתנייד בעצמאות מלאה.

אחד המכשולים עימם מתמודדים בחינוך המיוחד הוא חוסר העצמאות של תלמידי בתי הספר. דוגמא שכיחה למכשול היום-יומי של אותם התלמידים היא הקושי בפתיחת דלתות הכיתה בכוחות עצמם. הבעיה נובעת ממוגבלותם של התלמידים ומחוסר נגישותם לידית הדלת, מאחר והם מתניידים על כיסאות גלגלים או באמצעות הליכונים.

לשם כך, פיתחו מירב אשריאן ודגן ברקאי, סטודנטים מקורס fixperts ב-HIT מיזם ייחודי שיקנה לתלמידים ולעובדי ההוראה פתרון יעיל ויצירתי.

הסטודנטים אשריאן וברקאי נפגשו עם ינון, תלמיד בחינוך המיוחד, ועם מעיין מהמרפאה לעיסוק בבית הספר עוז בחולון, שהציגו בפניהם את האתגר עמו מתמודד ינון. בעקבות המפגש פיתחו הסטודנטים את EZ OPEN.

"הרעיון מאחורי המיזם פשוט מאוד: באמצעות חבל המחובר בקצהו האחד לדלת ובקצהו השני לקיר, אנשים עם מוגבלויות יוכלו למשוך את דלת הכיתה ממרחק ועל ידי כך למנוע את המפגש בין כיסא הגלגלים שלהם לדלת עצמה. זוהי דרך נהדרת להתגבר בקלות על בעיית הנגישות שלהם", מסבירה אשריאן.

הצלחת הפרויקט זיכתה את הסטודנטים ב"מלגה להמשך פיתוח" במסגרת מעבדת MADE, במכון הטכנולוגי, העוסקת בפיתוח ועיצוב טכנולוגיות שיסייעו לאנשים עם צרכים מיוחדים. "בהמשך התהליך, יטמיעו שני הסטודנטים יחידות נוספות בבתי הספר השונים בחולון, והם עתידים לשווק אותו למוסדות נוספים בחינוך המיוחד. זאת מתוך השאיפה לאפשר לתלמידים נוספים עצמאות וניידות", מסבירה יעל אבני, העומדת בראש מעבדת MADE.

רק לאחרונה החליטו מנהלי מוזיאון ויקטוריה ואלברט (Victoria and Albert Museum) היוקרתי בלונדון, כי הפיתוח הייחודי EZ OPEN ייקח חלק בתערוכת הפיתוחים של פרויקט fixperts העולמי. בתערוכה יוצגו פרויקטים נוספים, אשר מעניקים פתרונות מעשיים לאנשים עם מוגבלויות.

עלות המוצר : 320 ₪
להזמנות ויצירת קשר ניתן לפנות למעבדת MADE באתר האינטרנט בלינק : http://madelab.info או בעמוד הפייסבוק: Made lab HIT

פורסם: 26.12.17