יום עיון נקרא Demo-Design, עיצוב אוטונומי, עיצוב מגוייס

הכנס השנתי של הפקולטה לעיצוב במכון הטכנולוגי חולון יתקיים ביום ג' 20.3.18, בשעות 9:30-18:30 בנושא עיצוב ודמוקרטיה.

במשטרים דמוקרטיים חירות היצירה של המעצבים נתפסת כקריטריון משמעותי, ולמרות זאת במקרים רבים המעצבים משמשים כ״כלי״ להוציא לפועל מחשבות ורצונות של אחרים. בעולם העיצוב מתקיימת מערכת יחסים מרתקת בין המעצב לבין הגופים להם הוא מעניק שירותים ובמרחב שנוצר ביניהם מתפתחות גישות שונות. דרגת האוטונומיה של המעצב וטיבם של קשרי הגומלין האלו יעמדו במרכז הכנס השנתי של הפקולטה לעיצוב.

הכנס מבקש לעורר דיון ביחס לתפיסת הדמוקרטיה בתהליכי עיצוב ולבחון סוגיות מורכבות בשדות העיצוב, האמנות, האדריכלות, הצילום וכל היבט אחר של יצירה. יחסי הגומלין שבין המעצב לחברה, בין המעצב ללקוח ובין המעצב לעצמו יעמדו במרכזו של יום העיון, מתוך כוונה לדון במציאות המורכבת בה אנו חיים ומתוך חתירה לבחון ולהציף את ראיית המעצב כבעל זכויות וחובות כאחד.

פרופ' קן נה , (Nah) דקאן בית ספר לעיצוב בסיאול, ובעברו מעצב מוביל ביונדאי. נה מוזמן לקחת חלק באינספור תחרויות עיצוב ברחבי העולם, והוא מעצב מוביל בתחומו בדרום קוריאה. נא ידבר על מערכת היחסים המורכבת שבין דרום קוריאה לצפון קוריאה. "ל'עיצוב' יש משמעויות שונות בהתאם להקשר ולתפקידים של אנשים בארגון. 'דמוקרטיה' פירושה חופש, בעוד ש'דיקטטורה' פירושה אילוצים. עיצוב הוא תהליך המביא לפתרון יצירתי באמצעות גישות שונות".

דובר נוסף בכנס הוא פרופ' מאריוס מרקו-לאפאדט , (Marcu-Lapadat) המשמש כרקטור של בית ספר לעיצוב מוביל בבוקרשט שברומניה. לפני כשלושים שנה נבחר לשמש בצוות האדריכלים שהקים את הארמון של צ׳אוצסקו. זה אחד המיזמים החשובים והמופקרים ביותר בתולדות המשטרים הדיקטטוריים החותרים תדיר לנראות מונומנטלית חסרת תקדים. מרקו-לאפאדט, כמו אדריכלים רבים במשטרים טוטליטריים מצא את עצמו בדילמות מוסריות לא פשוטות. כיום, כאדריכל חופשי הוא יכול לשפוך מעט אור ולשתף אותנו בתובנות ובדילמות עמן מתמודד אדריכל תחת משטר טוטליטרי.

את הכנס ארגנו עדי קרליץ ודנה אריאלי מהפקולטה לעיצוב. וועדת ההיגוי: לוקה אור, ד"ר אוהד לנדסמן, צחי דינר, דנה אריאלי ועדי קרליץ.

תכנית הכנס:

התכנסות

פרופ' אדוארד יעקובוב, נשיא HIT
מכון טכנולוגי חולון.
פרופ' דנה אריאלי, דקאן הפקולטה לעיצוב, HIT מכון טכנולוגי חולון.
עדי קרליץ, המחלקה לתקשורת חזותית, הפקולטה לעיצוב, HIT.

פאנל א': עיצוב בעידן הטכנולוגי

יו"ר הפאנל - לוקה אור
תיקון כעיצוב אוטונומי, רביד רובנר, מרצה להיסטוריה ותיאוריה של העיצוב, הפקולטה לעיצוב, HIT.
ישועה באריזה שטוחה, מיה דבש, אוצרת ראשית, מוזיאון העיצוב חולון.
שיר הלל לשולחן Lack, עודד ובמן, המחלקה לעיצוב תעשייתי, הפקולטה לעיצוב, HIT ובשנקר.

הפסקת קפה

פאנל ב': מחשבות על עיצוב וחינוך

יו"ר הפאנל  ד"ר אוהד לנדסמן
Form Follow Democracy, פרופ' דודי ראב"ד, ראש התוכנית לתואר שני בעיצוב משולב, הפקולטה לעיצוב, HIT.
שקיפות, אבל לא לשקופים? מושון זר אביב, מרצה בכיר, שנקר.
מעצבים )ב)מקום, ברכה קונדה, מרצה בכירה, הפקולטה לעיצוב HIT.
השימוע רננה רז, יוצרת רב תחומית.

הפסקת צהריים

Design, Democracy or Dictatorship?

Prof. Ken Nah, CPE, Dean at International Design school for Advanced Studies (IDAS) Hongik University

פאנל ג': מעצבים מדברים אידאולוגיה

יו"ר הפאנל - פרופ' דנה אריאלי
Architecture and Dictatorship, the Case-Study of Bucharest During the Ceausescu era
Prof. Marius Marcu-Lapadat, Architect, University of Architecture and Urbanism in Bucharest
שֻׁלְחַן הַפָּנִים, פרופ' עזרי טרזי, ראש המסלול לעיצוב תעשייתי, הטכניון.
הארכיטקטורה של הפעם הבאה: כרוניקה של מחיקה, השתקה והסתרה, ניר אלון, מרצה בכיר, DESIGN FACTORY, International Hamburg

הפסקת קפה

פאנל ד': מעצבים זהות

יו"ר הפאנל- עדי קרליץ
אידאולוגיות בעיצוב מגרשי משחקים בישראל, גלינה ארבלי, מעצבת מוצר, המחלקה לעיצוב תעשייתי, הפקולטה לעיצוב, HIT.
מאפיינים ממלכתיים בעבודות צבי נרקיס, יהודה חופשי, מרצה בכיר, HIT.
האדמו"ר האחרון מראדומסק, יוסי למל, למל כהן קריאייטיב פקטורי, המחלקה לתקשורת חזותית, הפקולטה לעיצוב, HIT.

17:30- 18:30

פאנל ה': עיצוב יוצא לרחוב

יו"ר הפאנל - תמיר שפר
חפצים לא ממושמעים, עודד בן יהודה, מעצב גרפי, בעל תואר שני מ-LLC, מרצה וחוקר מותגים.
תעמולה מעצבת מציאות, איתן ברטל, מרצה בכיר, הפקולטה לעיצוב, HIT.
על אקטיביזם באמנות ובעיצוב, סיגל ברניר, התוכנית לעיצוב משולב, הפקולטה לעיצוב, HIT.
מעצבים להצלת העולם, רוני אדרי, המחלקה לתקשורת חזותית, הפקולטה לעיצוב,HIT.

שדות המסומנים ב (*) הם שדות חובה