"עיצוב כמנוף לחדשנות חברתית" כנס ושולחן עגול עם פרנסואה ז'יגו מבלגיה

האם עיצוב יכול להשפיע על שינויים חברתיים?
כיצד יכול עיצוב לתמוך בחדשנות חברתית?

הכנס יערך ביום רביעי 1.12.2010
בשעות 18:00-21:00
באודיטוריום בניין 8

SOCIAL INNOVATION  או חדשנות חברתית מסתמנת גלובאלית כמגמה מרכזית ומכריעה לקראת ההתבססות של דפוסי והרגלי חיים השעונים על ערכי הקיימות. אולי הסממן הבולט ביותר למגמה זו הוא משרד ממשלתי שנחנך בבית הלבן בנושא זה במאי 2009 (Office for Social Innovaion).  האתגר הגדול בתחום הזה הוא כיצד לתרגם ולהעצים ניסיונות ויוזמות קטנות ומקומיות המתרחשות במקביל מסביב לעולם למגמה משמעותית ומכתיבת מציאות.

התפקיד של עיצוב במגמה הזו הוא כפול – איתור, תיעוד והעצמה של יוזמות קיימות והתחלות מבטיחות וכן עיצוב של פתרונות חדשים הלומדים מפתרונות קיימים אלו ויוצרים "פתרונות מאפשרים" (Enabling Solutions) ומזמינים שיתמכו בכולנו בתהליך של עיצוב, גיבוש ואימוץ מוצרים, שירותים ומערכות חיים התואמות את ערכי הקיימות.

תוכנית המפגש

חלק 1 – כנס בכניסה חופשית

18:00-19:30 | אודיטוריום בניין 8, קומה 4

18:10- 18:00 ברכות

18:20- 18:10 עדיטל אלה - למה DESIS, למה עכשיו?

HIT – מכון טכנולוגי חולון | עיצוב חושב סביבה

18:45 – 18:20 סייפן ג. בורגיני – על תפקידו העתידי של מקצוע העיצוב

FUTURE SCANING | חקר המרחב בראייה עתידנית

18:45-19:30 פרנסואה ז'יגו – עיצוב כמנוף לחדשנות חברתית

Director of Strategic Design Scenarios, co-ordinator of DESIS Europe

חלק 2 – שולחן עגול

19:45-21:00 | בניין 3, חדר ישיבות

על האתגרים והאפשרויות לקידום עיצוב לחדשנות חברתית בקונטקסט המקומי.

על המרצים

פרנסואה ז'יגו דמות מובילה מזה עשור בתחום העשייה והמחקר של עיצוב לקיימות עם דגש על הקשרים חברתיים ומקומיים.

מנכ"ל של מעבדת עיצוב אסטרטגי בבריסל, בלגיה המתמחה בחדשנות חברתית בהקשר של קיימות.

פרנסואה היה מהמובילים של מספר פרוייקטי מחקר אירופאיים ועולמיים בתחום הזה בתמיכת גופים כמו UNEP , WWF ואחרים.

בעל נסיון של 20 שנה בעיצוב אסטרטגי, עיצוב תרחישים לקיימות ומערכות חדשניות לשירות ומוצר.

פרנסואה משמש כפרופסור אורח בפוליטקניקום במילאנו ובביה"ס לעיצוב לה-קמברה בבריסל.

בשנה האחרונה פרנסואה מרכז את הפעילות של DESIS  אירופה.

סייפן ג. בורגיני   עתידנית העוסקת בחקר המרחב. מחקרה עוסק באימוץ פרספקטיבות חדשות אל מול ההשתנות המתמידה בכוחות התרבותיים והטכנולוגיים. בשנתיים האחרונות היא לוקחת חלק בפרוייקט הבינ"ל פוליטופיה העוסק בפיתוח סביבות קולברטיביות של חקר המרחב.

סייפן, ד"ר לפיסיקה ובוגרת לימודי פילוסופיה, עורכת סמינרים, עוסקת בכתיבה וחברה במספר פרוייקטים ויוזמות בהקשר של חקר המרחב בראייה עתידנית.

עדיטל אלה מעצבת מוצר המתמחה בעיצוב בר קיימא, בעלת סטודיו לעיצוב בשם ’עיצוב חושב סביבה’ המספק שירותי עיצוב רב-תחומיים לפרוייקטים המונעים משיקולים סביבתיים ו/או חברתיים. הסטודיו פועל על פי עקרונות העיצוב בר-הקיימא ושואף להחיל עקרונות אלה בעבודתו, ולסייע בהפצתם בכלל.

בוגרת המחלקה לעיצוב תעשייתי במכון הטכנולוגי חולון ולימודי תואר שני בעיצוב בר-קיימא מ-DESIGN ACADEMY EINDHOVEN.

עדיטל הינה מרצה במסלול ’עיצוב-סביבה-חברה’ ובתוכנית לתואר שני בHIT  - מכון טכנולוגי חולון; וכן מרצה ומנחה סדנאות בכנסים ואירועים ברחבי העולם.

עדיטל נבחרה לתוכנית העמיתים של ארגון TED העולמי לשנת 2010.

מהו DESIS?

Desis Network – Design for Social Innovation and Sustainability

www.desis-network.org

האתגר הגדול בתחום הזה הוא כיצד לתרגם ולהעצים נסיונות ויוזמות קטנות ומקומיות המתרחשות במקביל מסביב לעולם למגמה משמעותית ומכתיבת מציאות.

רשת בינ"ל של מוסדות אקדמיים בתחומי העיצוב ואחרים, ארגונים שונים חברות והמגזר השלישי החוקרים ופועלים במסגרת התמה של עיצוב לקיימות בהקשר של חדשנות חברתית.

DESIS הוא ארגון ללא מטרות רווח המבוסס על קבוצות הפועלות מקומית ביבשות השונות. הארגון הבינ"ל מאחד את הפעילות ויוזם פרוייקטים גלובאליים.

הקבוצות המקומיות השונות פועלות סביב נושאים כגון: עירוניות מתחדשת, תיירות קהילתית, מזון ועוד.

נכון להיום קיימות קבוצות פעילות ברשת באירופה, ארה"ב, סין, אפריקה, הודו, ברזיל, קולומביה וחברות בהן אוניברסיטאות ואקדמיות מובילות כגון MIT ,   ,Milan Poly­tech­nic ,Stan­ford   ,Parsons ,Malmo University  Les Atelier ורבות נוספות.

מטרות הארגון:
  • לייצר מחקר וגוף ידע בתחום – ליזום פרוייקטים מחקריים, לתעד מקרי מבחן מבטיחים מהעולם, לחלוק ולגבש גוף ידע רלוונטי.
  • לקדם יוזמות קהילתיות ותרבותיות – פרוייקטים בשילוב עם הקהילה ופרוייקטים למען הקהילה כגון תערוכות, פרסומים וכיוב'.
  • ליזום כנסים וסמינרים בתחום.
  • לחלוק ולהפיץ כלים לימודיים.

DESIS ME

קבוצת DESIS  מזרח-תיכון, הינה הקבוצה השביעית שמוקמת ברשת.

בתוך סיטואציה רווית אתגרים, DESIS ME  מקווה ליצור שיח מקומי שמשלב אקדמיות וארגונים מהאיזור בתחום של קיימות ועירוניות מתחדשת.

הארגון בו מרוכזת פעילות DESIS ME  הוא HIT  - מכון טכנולוגי חולון. מקימת הקבוצה ומרכזת הפעילות היא עדיטל אלה contact@aditalela.com