סטודנטים מהמכון השתתפו בשני כנסים אירופיים ראשונים מסוגם לחשיבה המצאתית

הכנס הראשון התקיים ב 24-27 בפברואר באוניברסיטה של וורצלב בפולין. כנס שני התקיים ב 15-17 במאי באוניברסיטה של ניקוסיה בקפריסין.
שני כנסי סטודנטים אירופיים לחשיבה המצאתית, ראשונים מסוגם בתחום, התקיימו השנה  ב 24-27 בפברואר באוניברסיטה של וורצלב למדעי החיים והסביבה בפולין, וב 15-17 במאי באוניברסיטה של ניקוסיה בקפריסין.

כנסים אלו הם חלק מפרויקט טמפוס היוקרתי TEMPUS-EFA, ומהווים את גולת הכותרת של תכנית הקורס "פיתוח מיומנות חשיבה" Development of Thinking Skills)) שפותחה במכון הטכנולוגי חולון ע"י ד"ר שרה גרינברג במימון קרן של האיחוד האירופי.

בקורס זה נלמדו שיטות מתקדמות לפתרון בעיות מסובכות ע"י לימוד והטמעת חשיבה המצאתית לפי TRIZ. תכנית הקורס “פיתוח מיומנויות חשיבה” פותחה כדי להכשיר מורים וללמד סטודנטים חשיבה המצאתית לפתרון בעיות, והיא יושמה ב 9 מרכזים בארץ ובאירופה. התכנית נועדה לעודד מצוינות ולהכשיר סטודנטים לקראת התמודדות עם אתגרים מקצועיים, וכוללת פתרון בעיות בתחומים אקדמיים מגוונים. מטרות הקורס יושמו הלכה למעשה בפיתוח וביישום תכנית קורס שנתית, בה נלמדו שיטות לשיפור מיומנויות החשיבה באמצעות הכרה וניתוח מודלים של בעיות, אלגוריתמים של חשיבה לפי  TRIZוניתוח מודלים לפתרון הבעיות.

בקורס "פיתוח מיומנויות חשיבה" השתתפו סטודנטים אשר למדו ויישמו פתרון בעיות בפרויקטים אישיים לפי בחירתם,  מתחומים שונים כמו: הנדסה, מדעים, מדעי המחשב, ביולוגיה, ניהול, משפטים, סוציולוגיה, ספרות, עיצוב ועוד. הסטודנטים משתתפי הכנסים הציגו את פרויקט המחקר שלהם. הם עשו זאת ברמה אקדמית גבוהה, והוכיחו כי ניתן ללמד וללמוד שיטות חשיבה מתקדמות לפתרון בעיות מסובכות בהצלחה רבה.
בכנסים השתתפו  סטודנטים מהמוסדות להשכלה גבוהה השותפים לפרויקט. להלן רשימת המוסדות, ומספר הסטודנטים אשר כל מוסד שלח:

Holon Institute of Technology - 11
Sapir Academic College, Sderot,  Israel - 8
The Interdisciplinary Center, Herzliya, Israel - 5
Ort Braude College, Karmiel, Israel - 9
Sami Shamoon College of Engineering, Beer-Sheva, Israel - 7
University of L'Aquila, L’AQUILA, Italy -9
University of Nicosia, Nicosia, Cyprus - 8
University of Leicester, Leicester, UK - 5
Wroclaw University of Environmental and Life Sciences, Wroclaw, Poland – 8

בנימין בצלאל, סטודנט שנה שנייה בפקולטה להנדסה שהשתתף בכנס: "מיד כששמעתי על הקורס הזה, הנושא הדליק אותי, כי מדובר בקורס לא שגרתי, שמציע כלים נהדרים שיכולים לשמש אותי הן בלימודי, הן בעתיד המקצועי שלי כמהנדס ואפילו בפתרון בעיות בהן אנו נתקלים ברמה היומיומית.  הטיסה לקפריסין מבחינתי היתה בונוס חוויתי ומעשיר מעין כמותו. המפגש עם סטודנטים נוספים מכל רחבי אירופה ודרכי החשיבה המגוונות שהוצגו הם דברים שהותירו עלי רושם רב".

פרופ' גדי גולן, נשיא המכון אשר השתתף בכנסים: "חשיבה המצאתית יצירתית הוא תחום שאנו במכון נותנים לו חשיבות רבה מאד. חשוב לנו להוציא לשוק העבודה  בוגרים שנפתחו לצורת חשיבה חדשה, ולא רק לתוכנית הלימודים הבסיסית והשמרנית. אנו מאמינים כי סטודנטים שחושבים באופן יצירתי ובצורה פורצת דרך  יכולים להתפתח ולהיות מנהיגים  הן בסביבתם המקצועית, והן בסביבתם החברתית ולתרום מאיכויותיהם לחברה ולכלכלת המדינה".

פרופ' <a class=staff_id36 href=גדי גולן ודר' שרה גרינברג" src="https://www.hit.ac.il/web/upload/file/events/triz/dsc00556_mini.jpg" width=160 height=120>

כנסים אירופיים ראשונים מסוגם לחשיבה המצאתית

פרופ' גדי גולן וד"ר שרה גרינברג בכנס שהתקיים בקפריסין

חברי המשלחת הישראלית לכנס בקפריסין בתמונה קבוצתית