חדשות והודעות

הכרה בין-לאומית לפרויקט UROOF בניהולו של ד"ר משה רן

צוות של פרויקט UROOF , המנוהל ע"י H.I.T המכון הטכנולוגי חולון, השתתף בתערוכה ICT-MobileSummit   בשטוקהולם והדגים במשותף עם פרויקט אירופי מרכזי בשםPULSERSS-II   את מערכת ההדגמה של הפרויקט, אשר פותחה במעבדות המכון. ההדגמה המשותפת זכתה לפרס המדגים הטכנולוגי המצטיין של הכנס. בהדגמה השתתפו ד"ר משה רן, מנהל הפרויקט, ד"ר יוסף בן-עזרא, חוקר בכיר בפרויקט, ואלי בורוכוביץ, מהנדס פיתוח במעבדת הפרויקט. לדברי מנהל התערוכה, פול קנינגהאם, הפרס ניתן בזכות היכולת המוכחת לשלב בין הפוטנציאל הגדול של טכנולוגיותUltra-Wideband   אשר נחקרו ב-  PULSERSS-II לבין אבני הבניין החדשניות להגדלת טווח של מערכות UWB  אשר נבנו ב-UROOF.

הפרויקט השתתף גם בתערוכה 2008 ICT  בליאון שבצרפת, ונמנה בתערוכה זו על קבוצה מצומצמת של פרויקטים מצטיינים. תכנון ההדגמה בתערוכה בוצע בשיתוף צוות מביה"ס לעיצוב – מיכל רינות – אשר תרם רבות להמחשת הקונספט החדשני של מערכות עתידיות מבוססות  UROOF . 

פרויקט UROOF מנוהל ע"י המכון הטכנולוגי חולון בהובלת ד"ר משה רן, ומשתתפים בו תשעה חברים משש מדינות שונות באיחוד האירופי. במסגרת הפרויקט פותחה טכנולוגיה ייחודית לשילוב פס רחב אלחוטי מסוג Ultra-Wideband עם סיבים אופטיים. השילוב מאפשר הגדלת טווח התקשורת של מערכות Ultra-Wideband ממטרים בודדים למאות מטרים ובכך מאפשר שורה של יישומים חדשניים כמו "הבית החכם", מערכות אבטחה להגנה על מתקנים אסטרטגיים, ומערכות חכמות לתחבורה. הפרויקט זכה לציון יוצא דופן בשלב ההגשה, ולתשומת לב רבה בכנסים דוגמת OFC/NFOC 2008 ועתיד להסתיים בסוף שנת 2008.  

 

מנהל הפרויקט ד"ר רן ציין שזו הפעם הראשונה שהודגמה יכולת העברת אות UWB בקצבים של 1Gbps מעל ערוץ משולב קווי-אלחוטי המסוגל להגיע לטווחים של מאות מטרים. היכולת הודגמה על מערכת מודם חדשנית שאב-טיפוס שלה נבנה ע"י חברתWisair   הישראלית במסגרת פרויקט PULSERS-II ובאמצעות אבני בניין חדשניות להעברת אותות רדיו רחבי פס על סיבים אופטיים שפותחו בפרויקטUROOF  במכון הטכנולוגי חולון.

 

פרופ' סוון זיסברג מהאוניברסיטה למדע שימושי בשטוטגרט, גרמניה, המנהל את פרויקט PULSERS-II, ציין שההדגמה המשותפתUROOF-PULSERS-II   הוכיחה את הפוטנציאל הרב של הטכנולוגיה החדשה לשורה של יישומים חדשים. "היה לנו העונג לשתף פעולה עם צוות  UROOF של המכון הטכנולוגי חולון בפרויקט PULSERS-II. נשמח להמשיך לשתף פעולה במסגרת פרויקטים נוספים בתחום", אמר. עוד ציין פרופ' זיסברג שמנהל תחום D1 באיחוד האירופי, מר צימרמן, היה מאושר לראות את תוצאות שני הפרויקטים, כפי שהודגמו בשטוקהולם.

 

התערוכה ICT-MobileSummit  נחשבת האירוע השנתי החשוב ביותר באירופה בתקשורת ניידת. 

בתמונה מימין לשמאל – ד"ר משה רן  (HIT) אמיר קרואזה (Wisair) ,  פול קנינגהאם (מנהל התערוכה) פרופ. סוון זיסברג, וד"ר יוסף בן עזרא (HIT)