מוקירים את התורמים !

ביום רביעי, ה-22 למאי 2013 , התקיים במכון הטכנולוגי חולון טקס הוקרה לתורמי מלגות לפעילות חברתית לשנת הלימודים תשע"ג בנוכחותם של התורמים ונציגיהם, סגל המכון וסטודנטים מקבלי מלגות.

טקס ההוקרה לתורמי המלגות של המכון הטכנולוגי חולון היווה הזדמנות לסכם את שרשרת הנתינה שנוצרה החל מקבלת התרומה, הענקתה לסטודנט וכלה נתינה של הסטודנט לילד, לקשיש או לנער בקהילה.

נשיא המכון מעניק תעודת הוקרה לאילן רובין נציג הקרן למלגות ע"ש אלקס רובין ז"ל

הסגל והסטודנטים במכון תורמים מיכולותיהם וכישוריהם לקהילת העיר חולון וסביבתה. תרומתם באה לידי ביטוי בפעילויות שונות ומגוונות. הסטודנטים חונכים ומלמדים תלמידים בבתי ספר ובמתנס"ים, מעבירים קורסי העשרה למבוגרים, פעילים למען ניצולי שואה וקשישים ומשתלבים בארגונים למען בע"ח.

במהלך ההתכנסות לטקס הוצגה במבואה תערוכת פרויקטים חברתיים שהציגה תוצרים נבחרים מפעילות הסטודנטים בפרויקט ייחודי "מטע קהילתי: מדע - טכנולוגיה- עיצוב בשרות הקהילה", המשמש כנקודת מפגש בין צרכי הקהילה לבין למידה ויישום אקדמי.

מבין התוצרים בתערוכה ניתן היה להתרשם מדוושות מוסיקליות לעידוד פעילות מוטורית בקרב אנשים עם מוגבלויות, אב- טיפוס למקל נחייה אלקטרוני המתריע מפני שקעים בדרך, ספר המשלב איורים של סטודנטים מהפקולטה לעיצוב לצד סיפורי מסע אתיופים, פרויקט ייחודי לתכנון מתקני שעשועים לילדים עם נכויות קשות ועוד.

כל התוצרים פותחו ע"י צוותי עבודה של סטודנטים, שותפים מהקהילה ובהנחיית אנשי סגל.

עוברי אורח בביקור בתערוכה

במהלך הטקס הוענקו תעודות הוקרה לארבעה אנשי סגל וסטודנטים אביב זליב מינץ, וודג'ו ארקה, חן דרור ויער שטנדל; התעודות ניתנו כאות הערכה על תרומתם יוצאת דופן לקהילה.

על התרומה:
אביב זליברמינץ- מסגל המכון, מהנדס, בפקולטה להנדסת חשמל, במעבדה לאנרגיות חלופיות התנדב בקרן מקלט לקופים והיווה דוגמא אישית לאנשי הסגל וסטודנטים במכון.

וודג'ו ארקה- סטודנט בפקולטה להנדסת חשמל, שנה ג'. הסטודנט השתתף בפרויקט חונכות למדעים זו השנה השלישית, שימש כדוגמא לסטודנטים אחרים ולתלמידיו וכן על גילוי יוזמה בהקמת קבוצה לימודית.

חן דרורי- סטודנטית בפקולטה לעיצוב, במחלקה לעיצוב פנים, שנה א'. יזמה והקימה סדנא ללימוד בבלט במתנ"ס לזרוס, שכונת ג'סי כהן.

יער שטנדל- סטודנט בפקולטה למדעים, במחלקה למדעי המחשב, שנה ב' השתתף בפרויקט פר"ח חונך ילד עם מוגבלויות והעניק לו זמן למרחב תנועה ככל הניתן.

המכון הטכנולוגי חולון מחויב למעורבות חברתית, תרומה זו לקהילה מתאפשרת תודות לאדיבותם ורוחב ליבם של האנשים והגופים מעניקי המלגות.

להשתתפות בפרויקטים חברתיים ולקבלת מלגה של המכון ניתן לפנות:

גב' יפעת כהן-רוזנטל yifatr@hit.ac.il, 03-5026882.
גב' בשמת שלום-טוצ'ין Bosmatst@hit.ac.il , 03-5026637 במינהל הסטודנטים.

מתוך הפרויקטים שהוצגו בתערוכה:
עמותת 'מילב"ת': דוושות מוסיקאליות, במטרה לעודד פעילות מוטורית של אנשים בעלי מוגבלויות בגפיים.

בי"ח אלי"ן , ארגון 'מהנדסים ללא גבולות': תכנון גן משחקים לילדים בעלי מוגבלויות.

פרויקט תכנון גן משחקים לילדים בעלי מוגבלויות

עמותת 'מרכז לעיוור': מקל נחייה לזיהוי בורות בדרך.

עיריית בת ים, האגף לשירותים חברתיים היחידה לעבודה קהילתית: סיפורי מסע וזהות של בני הקהילה
האתיופית מאוירים על ידי הסטודנטים מהפקולטה לעיצוב.

מתנ"ס 'נאות שושנים', חולון, תושבי העיר חולון: פיתוח פרויקטים אינטראקטיביים עבור הקהילה בחולון.

עמותת 'איכות בשיקום': פיתוח קו מוצרים לתעסוקה שיקומית.

הקמת אתר אינטרנט למרכז אהטה לעבודות יד דוושה מוסיקלית פיתוח קו מוצרים לתעסוקה שיקומית פיתוח קו מוצרים לתעסוקה שיקומית