משלחת של בכירים מהאוניברסיטה הלאומית של אוזבקיסטן מתארחת ב- HIT

משלחת של בכירים מהאוניברסיטה הלאומית של אוזבקיסטן (NUUz) ביקרה לראשונה במכון, בביקור גומלין לביקורה של משלחת מדענים גדולה מישראל  בראשות פרופ' אדוארד יעקובוב באוזבקיסטן.

צילום: טל אביגד

על חברי המשלחת נמנים פרופ' מרקחימוב אבאז, רקטור האוניברסיטה הלאומית של אוזבקיסטן,  פרופ' סודאלאייב אזים מהפקולטה למתימטיקה, מר סהיביונוב מיזפאר, דירקטור לענייני חוץ, ד"ר לויקאיה יוליה, ראש המעבדה לביו- פיזיקה ולביו-כימיה ומר אגריפוב אזיז, ראש מחלקת ה IT של האוניברסיטה.

צילום: טל אביגד

האורחים התקבלו ע"י פרופ' אדוארד יעקובוב, נשיא HIT , פרופ' אדיר פרידור, יו"ר הועד המנהל, פרופ' דוד שויחט, סגן נשיא לעניינים אקדמיים, מר שמואל גולדברג, מנכ"ל HIT, ד"ר רפאל ברכאן, ראש רשות המו"פ וקשרי חוץ,  מר גל שטיינהרט , סמנכ"ל המכון למיחשוב ומערכות, ד"ר יעקב דמטוב, מתאם הפעילות עם אוזבקיסטן, מר מארק ישראל מהפקולטה למדעים  וגב' טוני לוי ,אחראית קשרי חוץ בלשכת נשיא HIT.

צילום: טל אביגד

פרופ' מרקחימוב אמר בדברי הפתיחה כי האוניברסיטה הלאומית של אוזבקיסטן חוגגת בימים אלה 100 שנים להיווסדה והיא משמרת מסורת ארוכת שנים של הוראה מדעית מתקדמת  והכשירה עד היום דורות רבים של מדענים. לומדים בה כ- 8000 סטודנטים והיא מעסיקה 957 אנשי סגל אקדמי, 915 אנשי סגל מינהלי ב-12 פקולטות ו-72 מחלקות. 70% מבוגרי האוניברסיטה מחזיקים במשרות בכירות באוזבקיסטן.

צילום: טל אביגד

"אנו מוקירים ומעריכים את הקשרים הטובים והעמוקים שלנו עם המכון הטכנולוגי ורואים בביקור הזה הזדמנות לחבר יחד את הפונטציאל האינטלקטואלי של שני המוסדות וליישם אותו במדע. אנו רואים במכון הטכנולוגי שותף מוביל שעימו אנו בונים את התשתית העתידית לשיתוף פעולה אקדמי.

אנו מתכוונים לפתוח מרכז מחקר משותף וכן פקולטה משותפת בדומה לפקולטות משותפות שיש לנו בסינגפור ובקוריאה, בהן אנו מכשירים סטודנטים בעלי פוטנציאל למצוינות להשתלבות במוסדות הממשל האוזבקי. התוכנית הזו תתבצע במקביל לפיתוח תוכניות של חילופי סגל אקדמי וסטודנטים עם המכון הטכנולוגי.

צילום: טל אביגד

פרופ' אדוארד יעקובוב אמר בדברי ברכתו כי הקשרים העמוקים והמתמשכים בין HIT לאוניברסיטה הלאומית של אוזבקיסטן מהווים דוגמא לשיתוף פעולה טכנולוגי ומדעי שניתן ליישום גם עם מוסדות אקדמיים נוספים.

צילום: טל אביגד

עוד ציין הנשיא כי המכון מצפה להמשיך  ולהעמיק את שיתוף הפעולה הפורה המתקיים בין שני המוסדות. פרופ' יעקובוב ציין  עוד כי הוא צופה לתוצאות מהירות של שיתוף הפעולה הזה כבר במהלך השנתיים-שלוש הבאות וכי שני הצדדים מצויים כבר עתה בעיצומה של העשייה.
צילום: טל אביגד

המפגש הקודם בין נציגי HIT לנציגים של האוניברסיטה הלאומית של אוזבקיסטן התקיים לפני מספר חודשים, כאשר משלחת גדולה של מדענים מישראל בראשות פרופ' אדוארד יעקובוב ביקרה באוזבקיסטן לרגל ועידה מדעית.

האורחים ביקרו במרכזי המחקר ובמעבדות המרכזיות של המכון וקיבלו הסברים מפורטים על העשייה האקדמית והמחקרית המתבצעת בהם.

צילום: ספיר יפרח

חברי המשלחת בילו שבוע ימים בישראל במהלכו ביקרו בירושלים ובתל אביב וכן נפגשו עם עמיתים ממכון וימן למדע, אוניברסיטת בר אילן, אוניברסיטת אריאל והטכניון.

צילום: ספיר יפרח

עם שובם אמר פרופ' מרקחימוב, רקטור האוניברסיטה הלאומית של אוזבקיסטן, כי הם נפעמים מקבלת הפנים החמה והלבבית מאוד לה זכו במכון הטכנולוגי. לדבריו, למשלחת כולה היה הביקור בישראל חוויה מיוחדת במינה. "אני נדהם מהקצב המהיר שבו התרחשו הדברים" , אמר. "הפגישה עם פרופ' יעקובוב התקיימה אך לפני מספר חודשים וכבר אנו נמצאים בעיצומו של שיתוף פעולה מתקדם ויש לנו תוכינות רבות לעתיד. שנינו חולקים את אותם תחומי עניין ויש לנו רצון משותף וכנה לעבוד יחד".

צילום: ספיר יפרח

עוד הוסיף פרופ' מרקחימוב: "עמיתי ואני התרשמנו עמוקות מהחינוך הגבוה בישראל בכלל ומהמכון הטכנולוגי ומהעשייה המרובה המתקיימת בו בתחומי המדע והטכנולוגיה  בפרט. תחושתנו בעת הביקור בישראל הייתה שמדובר בעם לבבי וחם, אנשים רצו לעזור לנו בכל עת מה שגרם לכולנו להרגיש מיד בבית. שמתי לב שיש קוי דימיון רבים בין  בני העם האוזבקי לישראלים: אנו חולקים את אותם הערכים החברתיים ואת ערכי המשפחה ואני סבור שהמדע הוא הדרך הנכונה לקרב בין שני העמים".

צילום: ספיר יפרח

כדוגמה לקרבה ולתחושת הביחד ציין פרופ' מרקחימוב כי בעת הביקור בירושים נחלקו חברי הקבוצה לשלוש קבוצות קטנות כאשר חלקם ביקרו במסגד אל אקצה, חלקם בכנסיית הקבר וכולם בכותל המערבי. "כאשר נפגשנו שוב יחד הרגשתי תחושת קרבה כמו בין אחים" אמר.

צילום: ספיר יפרח

פרופ' מרקחימוב חזר והדגיש את החשיבות הרבה שהוא מייחס לשיתוף הפעולה האקדמי בין HIT  לאוניברסיטה הלאומית של אוזבקיסטן, אשר יחל בתוכנית משותפת לחילופי סטודנטים ומרצים בין שני המוסדות. "אני חש כי אנו מהווים גשר למהלכים אקדמיים נוספים", הוא מציין.

צילום: ספיר יפרח

פרופ' יעקובוב סיכם את הביקור באומרו ששנת 2018 נקבעה כ"שנת החדשנות" באוזבקיסטן וכי האוניברסיטה הלאומית של אוזבקיסטן היא אחד המוסדות  המובילים אשר יכול לחבר את העולם האקדמי והתעשייה בדיוק כמו המכון הטכנולגי.

צילום: ספיר יפרח
בין הנושאים שסוכם עליהם בין שני המוסדות:

• פיתוח תוכניות לחילופי סטודנטים ומרצים בין שני המוסדות.
  • מתן הרצאות ע"י מרצים של המכון באוזבקיסטן  ב-10 תחומים.
  • פיתוח קורסים מקוונים במתימטיקה, מדעי המחשב, ביולוגיה ופיזיקה.
  • בניית תוכנית לימודים משותפת במתימטיקה יישומית.
  • הגשה משותפת של בקשות לקרנות בינלאומיות דוגמת Erasmus +
  • הפניית סטודנטים  הלומדים לתואר שני ולדוקטורט מאוזבקיסטן, באמצעות ,HIT  למוסדות להשכלה גבוהה כמו הטכניון, מכון וייצמן, ואוניברסיטת בר אילן .

פורסם: 15.2.18
עודכן: 25.2.18