דבר הנשיא – ניוזלטר יוני 2012

לכל בית המכון הטכנולוגי חולון - שלום,

נפרדנו החודש בכאב מדינה דיל, עובדת ותיקה ומסורה של המכון, כמעט 30 שנה עמנו !
דינה הייתה בתפקידה האחרון, החל משנת 2000, רכזת שירותי הייעוץ הפסיכולוגי במנהל הסטודנטים. רבים מן הבוגרים חבים לדינה את הצלחתם בעקבות תמיכתה ללא קץ באותם תלמידים מתקשים.

ובמעבר חד, נפרדנו החודש משתי עובדות ותיקות הפורשות לגמלאות – מונירה שם טוב ומירי מאמן. תודה לכן מונירה ומירי על מסירותכן ארוכת השנים. בשם בית המכון הטכנולוגי ברצוני לאחל לשתיכן בריאות ואריכות ימים !
הפקולטה לניהול טכנולוגיה נתנה החודש הצגה מרשימה של פרויקטי גמר והפנינג גדול של משחק עסקים.
הפקולטה לעיצוב החלה בהגשות המרגשות של עבודות הגמר ופתחה בהכנות לתערוכת הבוגרים שתתקיים בחודש הבא.

הישג גדול היה החודש לתלמידי המכון שזכו במקום הראשון בשלב המוקדמות של "משחק עסקים" של האיחוד האירופי. ברכותי לסטודנטים הזוכים המעפילים לשלב הגמר עם איחולי זכייה בגמר !
זוהי בדיוק המצוינות האקדמית שאותה אנו כה מטפחים ועליה אנו שוקדים ללא הרף בכל ימות השנה.
בשורה נוספת החודש היא זכייתנו באישור המל"ג לפתיחת מסגרת חרדית ל- 100 תלמידים בתחומי ההנדסה והעיצוב. זכייה זו משלימה הליך ארוך ומייגע של מספר חודשים אל מול המל"ג בתחרות עם שאר המוסדות האקדמיים בארץ שביקשו אף הם לקחת חלק בתהליך המורכב של הכשרת החרדים.

ב- 4 ליוני התקיים טקס הוקרה למעניקי המלגות לתלמידי המכון. בטקס צוינו באופן מיוחד 4 סטודנטים על הצטיינותם במעורבותם החברתית. התלמידים הם:

דניס אבגוריאניץ - סטודנט במחלקה למדעי המחשב, מתנדב במגוון פרויקטים עם קשישים ובני נוער.
מיכל סקורניק – סטודנטית במחלקה לטכנולוגיות למידה, מתנדבת בספריית גן לוינסקי בדרום תל אביב, ספרייה המיועדת לפליטים ומהגרי עבודה.
ילנה פבלושקו – סטודנטית במחלקה למדעי המחשב, מתנדבת זו השנה השנייה במועדון "הפוך על הפוך".
טניה פוטשקין – סטודנטית בפקולטה לעיצוב, מתנדבת  בפרויקט "חברים לעת זקנה".

מלבד אותם ארבעה מצטיינים ישנם במכון עוד מאות סטודנטים המעורבים בקהילה והתורמים סך של 14,000 שעות לקהילה !

בימים אלה שוקד המכון על הקמת שתי תכניות לימוד בינלאומיות חדשות ל"אנרגיה ומים" ו"אנרגיה ותחליפי דלק". יהיו אלה תכניות בהנדסה לתואר ראשון ותואר שני, כאשר הקורסים יינתנו בשפה האנגלית. לצידן של השותפים האקדמיים לתכנית יקומו מכוני מחקר בשיתוף התעשיות הרלוונטיות בנושאי דלק ומים. תכניות אלה נפתחו לאורן של התוויות הדרך של מדינת ישראל שהתקבלו ממשרד ראש הממשלה, משרד המדע, משרד האנרגיה והמים, משרד התמ"ת, משרד איכות הסביבה והמשרד לשת"פ אזורי.

ולסיום, בימים אלה הסתיים סמסטר אביב תשע"ב - הנהלת המכון, הסגל האקדמי והסגל המנהלי מאחלים לכל הסטודנטים הצלחה בבחינות הסמסטר.

בברכה,
גדי גולן