כנס ארצי "נוף לשוני, עיר וקמפוס" התקיים בHIT

כנס ארצי ראשון מסוגו במכון בשם "נוף לשוני, עיר וקמפוס" נערך  ב-HIT, בשיתוף עם המל"ג ומכון ון ליר בירושלים.

הכנס תוזמן לשבוע "התקווה הישראלית" בקמפוס במסגרת פעילות תכנית זו בדקנאט הסטודנטים, כחלק ממדיניות המל"ג להנגיש את ההשכלה הגבוהה לכלל האוכלוסיות בחברה הישראלית,יחד עם תכנית הנגשת ההשכלה הגבוהה לחברה הערבית.

הכנס "מיסגר" את נושא נוכחות והיעדרות השפה במרחב העירוני, הציבורי והאקדמי, בדגש על ישראל, ובדגש על הערבית, העברית והאנגלית בסדר הזה כאינדיקציה ליחסים בין קבוצות.

את האורחים בירכו פרופ' דוד שוייט סגן נשיא לעיניינים אקדמיים, ד"ר האשם זועבי מהפקולטה למדעים וד"ר שרה אוסיצרי-לזר מרכזת פורום נגישות ההשכלה הגבוהה לחברה הערבית במכון ון ליר.

בכנס  השתתפו מיטב המומחים בנושא "נוף לשוני" ברמה הארצית והבינלאומית ממגוון מוסדות בארץ: פרופ' אילנה שוהמי מהתכנית לחינוך רב לשוני בבית הספר לחינוך באוניברסיטת תל אביב; ד"ר עאמר דהאמשה מהמכללה האקדמית הערבית בחיפה; ד"ר דורון נרקיס מ-HIT ומכללת קיי; יעל מעיין מאוניברסיטת חיפה ומכון ון ליר; ד"ר אדר' מישל בן-ארוס מאוניברסיטת בר-אילן ומרכז יבנה בבורדו; וד"ר ליאורה ביגון מהיחידה ללימודים כלליים ב-HIT.

במסגרת סדנה שהתקיימה על ידי יעל מעיין, מיפו המשתתפים את מרחב הקמפוס והביעו את תחושותיהם לגבי ההתנהלות במרחב. תוצאות הסדנה יוגשו להנהלת המכון לצרכי למידה והפקת לקחים.

הכנס הסתיים בסיור בשתי תערוכות ייחודיות:
חוויה רב תרבותHIT מטעם דיקנאט הסטודנטים ותכנית "התקווה הישראלית" העוסקת בהנכחת הרב תרבותיות בקמפוס. כללה מספר עבודות גמר של בוגרי הפקולטה לעיצוב, הקשורות ברב תרבותיות וקבלת השונה ומיצגים שהובאו על ידי עובדי הסגל במכון,  אשר מבטאים את המורכבות הרב תרבותית בחברה ובקמפוס. התערוכה הביאה לידי ביטוי את נושא הזהות וריבוי הזהויות בקרב כל אחד ואחת, ושילב בין עבודות סטודנטים לבין סגל המכון.

התערוכה פתוחה לקהל הרחב בגלריה ויטרינה בניין 6, עד לתאריך 28.5 אוצרת התערוכה: מיכל קסטיאל, "שילוט רחוב מכאן לאפריקה העירונית ובחזרה" - תערוכת צילום בינלאומית בה מוצג ומנותח קורפוס ויזואלי עשיר של שילוט רחוב לרבות מימדיו הפוליטיים, תרבותיים, חברתיים, כלכליים, ואמוציונאליים. התערוכה פתוחה לקהל הרחב בספריית המכון בבניין 5, עד לתאריך 24.6 אוצרת התערוכה:   ליאורה ביגון. התערוכה תערוכה נודדת ובחודשי הקיץ תוצג בבית האדריכל בנמל יפו.