איך לשפר את סיכויי הקבלה שלך ללימודים אקדמיים ולהצלחה בשנה א?

HIT המכון הטכנולוגי חולון מציע למועמדים ולנרשמים לתארים השונים, 4 מסלולים לשיפור סיכויי הקבלה לתואר, להשלמת פערים ולרענון הידע לקראת תחילת הלימודים.

במסגרת המכינה הקדם אקדמית אנו מציעים 4 מסלולי לימוד המותאמים לכל תלמיד לפי צרכיו:
  1. מכינה קדם אקדמית לבגרויות מיועדת לתלמידים המעוניינים:
    •לשפר ציוני בגרות או לשדרגם.
    •להשלים מקצועות בגרות חסרים על מנת להיות זכאים לתעודת בגרות מלאה
  2. מכינות רענון והשלמה- מיועדת לאלו אשר מעוניינים ללמוד במכון אך לא עומדים בתנאי הקבלה מבחינת ציוניהם במתמטיקה, פיזיקה או מדעי המחשב. המשתתפים במכינות אלה נבחנים בבחינות פנימיות של המכון, והציון קביל לצורכי הקבלה ללימודים במכון, אך לא תמיד למוסדות אקדמיים אחרים. חשוב לציין, שמכינות אלה מומלצות בחום גם לאלה אשר עומדים בתנאי הקבלה, אך מעוניינים "להסיר חלודה" או להתחזק לקראת הלימודים האקדמיים.
  3. קורס פסיכומטרי- הקורס המקיף ביותר הקיים היום בשוק. הקורס מועבר בשיתוף מכון חיצוני אשר זוכה בכל שנה במכרז.
  4. מכינה לעיצוב- מיועדת למבקשים להתקבל ללימודי עיצוב. המכינה מציעה היכרות עם השפה העיצובית ועם תהליכי החשיבה והעבודה של המעצב בשלבי פעילותו השונים, ומטרתה ליווי, סיוע ושיפור סיכוייהם של המתמודדים על קבלה ללימודי עיצוב. במהלך המכינה יקבלו התלמידים הנחיות,יעוץ אישי וליווי להכנת תיק עבודות מכובד, מעניין ומקצועי.

המכינה הקדם אקדמית במכון היא אחת מ-40 מכינות קדם אקדמיות הקיימות במוסדות להשכלה גבוהה בארץ, ופועלת בסיוע ובפיקוח של משרד החינוך, המועצה להשכלה גבוהה והקרן לקליטת חיילים משוחררים במשרד הביטחון.

אנו גאים בכך שהמכינה במכון היא השלישית בגודלה בארץ מבחינת מספר תלמידים, ושמה הולך לפניה בזכות הציונים הגבוהים שהתלמידים משיגים. על-פי סקר של משרד החינוך ציוני הבוגרים שלנו הם מהגבוהים בארץ, ועל כך גאוותנו. ההשקעה משתלמת!

משה רוזין, מנהל המכינה הקדם אקדמית והיחידה ללימודי חוץ, במכון הטכנולוגי:
" יש אנשים רבים בעלי פוטנציאל גבוה להצלחה בלימודים, אך מסיבות כאלה ואחרות הם אינם עומדים בתנאי הסף לקבלה למוסדות השכלה גבוהה.
בעזרת מסלולי הלימוד השונים שמציעה המכינה נסללת עבורם הדרך ללימודי תואר. תלמידים יכולים אף להתקדם בחייהם בעזרת המכינה למסלולי לימוד אחרים שאינם אקדמיים או לתפקידים שדורשים זכאות לתעודת בגרות. מבחינה זו אני רואה בעבודתי שליחות של ממש.
הכנה טובה ללימודים תהווה מסד מוצלח שיאפשר לכל אחד להתקדם בעתיד ולהימנע מלהגיע לקשיים עתידיים. הכנה כזו מאפשרת קבלת החלטות טובה יותר ויכולת לבדוק התאמה למסלולי הלימוד בהם תרצו להשתלב.
אני מאחל לכם הרבה הצלחה והנאה ומוכן לסייע לכל אחד באופן אישי בייעוץ והכוונה."

לידיעתכם, מרבית תלמידי המכינות במסלולים לבגרויות, פסיכומטרי ורענון, נהנים ממלגות עד גובה שכר הלימוד וממלגות קיום על פי קריטריונים.
ואנו ממליצים לכל נרשם לבדוק האם הוא זכאי למלגה. המלגות ניתנות ללא קשר לפיקדון לחיילים משוחררים. עבור אלה שלא מקבלים מלגה חשוב לציין שהמחירים במכינה נמוכים באופן משמעותי ממכינות המועברות במוסדות פרטיים, זאת מכיוון שאנחנו מוסד ציבורי ולא פרטי.

פרטים נוספים על מגוון האפשרויות הפרושות בפניכם לשיפור סיכויי הקבלה ולחיזוק הידע לקראת השנה הראשונה,תוכלו לקבל במשרדי המכינה הקדם אקדמית ואצל היועצות: 03-5026683, 03-5026707. דוא"ל: Mechina@hit.ac.il