ביקור תלמידי י"א מתיכון ג'וליס ב HIT

במסגרת תוכנית "רואד" של המועצה להשכלה גבוהה התקיים במכון אירוע חשיפה לאקדמיה של תלמידי כיתות י"א מבית הספר התיכון ג'וליס.

האירוע, אורגן ע"י דקאנט הסטודנטים בראשות ד"ר יוליה עינב ביוזמת רואן עלי, רכזת הנגשה לחברה הערבית הדרוזית והצ'רקסית  ועל ידי יפעה בנר הממונה על תוכנית "תקווה שיראלית באקדמיה".

לביקור במכון הגיע כ-60 תלמידים מלווים בצוות ההוראה. התלמידים התקבלו בברכה ע"י מר שמואל גולדברג, מנכ"ל HIT , אשר ציין כי עבורם השמיים אינם הגבול וכי רכישת השכלה וידע הם המנוע לצמיחתם האישית. גב' מירי חן זקהיים הסבירה לאורחים על אפשרויות הרישום ללימודים גבוהים עם תום לימודיהם וגב' שרה בר מנהלת המכינות דיברה בפניהם על תוכניות המכינה אשר יכולות לסייע להם בתהליך הקבלה למכון.

3 סטודנטים מהמגזר הדרוזי הלומדים במכון סיפרו לאורחים על חווית הלימודים שלהם ועל הסיבות לבחירה בHIT :
יוסף קרא, מדליית אל כרמל, הפקולטה לעיצוב
וויסאם סעב, מאבו סנאן, הפקולטה להנדסה
סוזאן עבאס, מאבו סנאן, מדעי המחשב- הסטודנטית הדרוזית הראשונה הלומדת במכון.

התלמידים האורחים סיירו במכון וקיבלו הסברים מפי ד"ר דמטוב במעבדת הרובוטיקה, יעל אבני –במעבדת MADE  ומר ארז שרמן במעבדת מדפסת תלת ממד.

רואן עלי- "מפגשים מהסוג הזה תורמים להגברת המודעות בקרב המגזר הערבי לחשיבות לימוד המקצועות הטכנולוגיים ולהשתלבות בתעשייה בישראל". היוזמה הזו משקפת את חזון המכון כפי שבא לידי ביטוי בתוכנית האסטרטגית שלו הרואה בהנגשת ההשכלה הגובה לכל המגזרים בישראל- יעד מרכזי וחשוב.

ד"ר ליאורה ביגון, אחראית להנגשת המוסד לחברה ערבית, הדרוזית והצ'רקסית,  ציינה כי המרחב האקדמי הוא למעשה הוא המרחב הראשון המפגיש צעירים מקבוצות ודתות שונות תחת קורת גג אחת ומעניק להם ידע משותף -- אנו גאים באירוח התלמידים הדרוזים ובתפקידו של המכון הטכנולוגי חולון בעיצוב דמותה ועתידה של החברה בישראל.

פורסם: 22.1.18